Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11 – Kenguru első forduló

Az első kenguru fordulót Dunaújvárosban rendezték a Széchenyi gimnáziumban. Kedvező volt számunkra a helyszín mivel ebben az iskolában edzünk a kenguru csapattal.
Az első mérkőzést Várpalota csapata ellen játszottuk. Picit izgulva de nagy lelkesedéssel vártuk a meccset. Jól kezdtünk, sok helyzetet alakítottunk ki és elég jó százalékkal sikerültek a támadásainkat befejezni. Védekezésben voltak hibák, néha nehezen sikerült a megfelelő védő helyezkedést megvalósítani, de a csapat küzdőszelleme ellensúlyozta a hibákat.
28-28 lett a rendes játékidő végeredménye, így 5 perc hosszabbítás következett. Sikerült két kosarat dobni és kis szerencsével ugyan, de javuló védekezésünk miatt csak két pontot kaptunk. Így a végén 32-30-as győzelemmel zártuk az első mérkőzésünket.

Dobott pontok:
Földesi Benedek:11
Méray Sebestyén: 5
Gulyás Kíra, Sipiczki Zalán: 4
Nagy Kornél: 3
Horog Benett, Szabó Ádám: 2
Szabó Hunor:1.

Mivel győzelemmel kezdtük a fordulót így a másik mérkőzés győztes csapatával, Velencével játszottunk. Lényegesen fokozottabb tempóban indult a mérkőzés. Támadásban sikerült az ellenfelünk védekezési hibáit kihasználni. Nagyon sok létszámfölényes támadást vezettünk és elég magabiztos volt a befejezés is. Védekezésünk feljavult, az ellenfél hibáit agresszívan gyorsan kitudtuk használni. Magabiztos győzelmet arattunk, a végeredmény 40-18 lett.

Dobott pontok:
Szabó Ádám: 12
Nagy Kornél: 11
Horog Benett, Földesi Benedek: 4
Sipiczki Zalán: 3
Gulyás Kíra, Szabó Hunor, Ongai Gábor: 2

Gratulálok a gyerekeknek és biztos vagyok benne, hogy sikeres évet fog zárni a csapat.

Lovász Csaba, edző

You must be logged in to post a comment Login