Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18A – megérdemelt pofon

Csúnyán kikaptunk szombaton a KE régió rangadóján. A tatai fiúk nekünk ugrottak, megérdemelten győztek.

11 mérkőzést nyertünk zsinórban, ebből 9 meccset könnyen. A fiúk elhitték magukról, hogy már jók, és jött a pofon. Edzésen sem sikerült már fenntartani az intenzitást, sok volt a hiányzás is ez előtt a meccs előtt. Nyaralás, tanulás, betegség, sérülés, minden egybe esett, nem tudtunk rendesen készülni.

Az ellenfél ezen a meccsen nagyon erőszakosan játszott, a fújás ezt engedte, ami szerintem nem baj, viszont mi megtörtünk, nem akartunk így játszani. Néhány kihagyott ziccer, és már lógtak a fejek, feladtuk. Nem használtuk azokat a technikákat és taktikákat, amiket edzésen gyakorlunk, hanem jöttek a szólók, és még jobban szétestünk.

Tekintettel a bajnokságra, a meccsnek annyi jelentősége volt, hogy kié lesz az alapszakaszban az első hely. A rájátszásra kell most készülnünk, illetve még persze a szombati két mérkőzésre a VUKE/A és /B ellen.

Ami ebben pozitív, az az, hogy jókor jött a pofon; pont a rájátszás előtt. Október elején is átgázoltak rajtunk az ellenfeleink a Honvéd által rendezett előselejtezőn. Akkor a fiúk nagyon jól reagáltak, az edzéseken szinte verekedés volt, és ennek a pályán is meg volt az eredménye januárig. Reméljük, hogy most is ilyen reakciók lesznek, és jól fogunk teljesíteni a szezon hátralévő részében.

Boda Gábor, edző

2023-03-25 szombat, Tata, Junior bajnokság, KE régió

TSE Basket U18 – AF-Dunaújvárosi Sárkányok 100-43 (25-12,22-2,29-15,24-14)

Csapat: Hoffmann 21, Matucza 9, Rabi 6, Szűcs 2, Bíró-Juhász 2, Véner 2, Hajnal 1, Nagy

You must be logged in to post a comment Login