Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11 Dunavecse – betegség, és még több betegség…

A 11 év alatt, amióta edző vagyok, ilyen időszak még nem volt, és remélem, hogy nem is lesz. Ezen a fordulón a 14 fős keretünkből 8 volt betegnek bejelentve, 1 pedig büntetésben van, így 5 fővel tudtunk kiállni. Sajnálom, mert a csoportban nagyon jó a fejlődés, ami pl a létszám ellenére a második mérkőzésen is látszódott.

Az első meccsen a Tatabánya ellen játszottunk, akik szintén 5 fővel jelentek meg. Abból az 5-ből 3 pont az az ügyes hármas volt, akikről a legutóbbi beszámolóban is írtunk. Mivel ők így végigjátszották a meccset, esélyünk nem volt. Azonban a hozzáállás nem tetszett, nem lehetünk ilyen kis nyuszikák, amikor jobb ellenfelek ellen játszunk, ezen javítanunk kell.

A második meccsen azok ellen a fehérvári lányok ellen játszottunk, akiktől két fordulóval korábban 14 ponttal kaptunk ki. Az akkori beszámolóban is írtam, hogy van náluk egy nagyon ügyes, magas, erős lány, aki nekünk sok volt. Ma is ott volt, de mi három negyeden keresztül fantasztikusan játszottunk. Minden, amit eddig gyakoroltunk, hirtelen előjött. Roszik Csabi 15 pontot dobott, Kovács Zorán 13-at. Prohászka Benedek, Csontos Benett és nem utolsósorban Halász Benett nagyot alkotott védekezésben. 16 ponttal vezettünk három negyed után!

És aztán lemerült az akku, a negyedik negyedre nagyon elfáradtunk, már nem tudtuk tartani a lépést. A végén pedig még 4 pontos előnynél, másfél perccel a vége előtt Benedek szemébe nyúltak. Cserére kényszerültünk, pedig ő eddig hősiesen védekezett a nagylányon, aki ezután gyorsan dobott még két kosarat, hosszabbítás lett a vége, melyben aztán kikaptunk 2 ponttal. De vegyük figyelembe, hogy öt fővel küzdöttük végig ezt a meccset egy teljes csapat ellen, és a fiúk szó szerint feküdtek a meccs után a kimerültségtől. Egy szavam nem lehet.

Technikailag látszik a fejlődés, lelkesen dolgozunk tovább, és bízunk benne, hogy a következő fordulóra újra teljes csapatunk lesz!

Boda Gábor, edző

2022-02-05 Dunaújváros, Országos Kenguru bajnokság

AF-Tatabányai Medvék – Dunavecsei Sárkányok 0-0 (24-8, 21-5, 28-10, 32-6)

Csapat: Roszik 15, Kovács 5, Csontos 5, Prohászka 3, Halász 1

Dunavecsei Sárkányok – DKKA Tigrisek 0-2 (8-2, 20-16, 10-4, 3-19, 2-4)

Csapat: Roszik 15, Kovács 12, Halász 6, Prohászka 5, Csontos 5.

You must be logged in to post a comment Login