Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – fejlődünk

2024 két vereséggel indult, ám csapatunk javuló játékot mutatott, mindkét ellenfelünk ellen jobb eredményeket értünk el. Legfontosabb, hogy Prétor Dávid vélhetően súlyos térdsérüléséből minél előbb felépüljön, szurkolunk neki! Jó hírünk is van: pénteken már csatlakozik csapatunkhoz Miskovitz János, aki 205 centijével és 100 kilójával pont azt a típusú játékost személyesíti meg, akire leginkább szükségünk van.

Már január 5.-én kezdtünk, hazai pályán ráadásul. Ellenfelünk a Malév SC volt, akik ellen 50+ ponttal kaptunk ki idegenben a szezon elején. A felkészülésünk az ünnepek között érthető módon nem a legjobb volt, ráadásul első számú irányítónk, Csernák Ádám elutazott. Következő csapás közvetlenül a meccs előtt Prétor Dávid térdsérülése volt; ekkor még nem tudtuk, hogy mi van, szúrt a térde, és nem tudta vállalni a játékot.

Maga a mérkőzés jó volt, szoros volt, a negyedik negyedben még 3 ponttal vezettünk is, de a fiúk még rutintalanok, és úgy éreztem, hogy a legfontosabb szituációkban elhagyták a begyakoroltakat, és szólóban próbálták megoldani. Ugyanakkor, a fentieken kívül a játékban sem állt mellettünk a szerencse; a kulcsfontosságú dobásainkat kihagytuk, az ellenfél pedig bedobta.

10.-én Budapestre utaztunk visszavágóra a Közgáz/A ellen. Az egyetemi csapat minket ősszel 50 ponttal vert hazai pályán, miután Bognár Matyi és Rabi Dávid is lesérültek, Hoffmann Vajk pedig hamar kipontozódott. A visszavágón mindhárman ott voltak, és a mérkőzés is másképp alakult. A harmadik negyed végén 1 pontos meccsből ismét néhány figyelmetlenség és fegyelmetlenségnek köszönhetően gyorsan 13 pont lett, és bár kicsit lefaragtunk belőle a negyedik negyedben, 9 pontnál közelebb nem kerültünk. A 20 pontos végeredmény annak köszönhető, hogy amikor a vége felé a még pár-labdás eredményt üldöztük, elkezdtünk hajigálni – mellé -, az ellenfél pedig leindításokból büntetett.

Ahogy említettem, itt a lényeg, hogy Dávid a lehető legsikeresebben felépüljön. Ami a kosárlabdát illeti, pénteken megint Budapestre megyünk a Titán Farkasok ellen, akik minket a Gárdonyiban 11 ponttal győztek le. Bízunk abban, hogy a fejlődésünk, és a frissült játékoskeretünk ismét jobb teljesítményt hoz nekünk.

You must be logged in to post a comment Login