Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

Panda kupa – Gyenge játékkal jobb helyezés!

Hétvégén a panda kupa második fordulóján vettünk részt Gödön. A Ziccer KS ellen kezdtünk, akikkel az előző fordulóban játszottunk az ötödik helyért. Akkor kikaptunk, úgyhogy fűtötte a gyerekeket a visszavágás. Az első negyedben nagyon jól játszottunk, sok hibára késztettük őket. Ezt a negyedet meg is nyertük. A második negyedben az addigi jó játékunk teljesen szétesett. Egyéni megoldásokat erőltettük, a csapatjáték helyett. Lelassult az addigi jó játékunk, nem is lehetett más, mint vereség. A második negyedet elvesztettük minimális különbséggel. A harmadik negyedre semmi nem jött össze. Nem értünk vissza az emberekkel, nem volt labda nélküli mozgás, bedobásoknál tömörültek. Úgy érzem ebben a negyedben kicsit fel is adták.  Az utolsó negyedre megbeszéltük, hogy nincs olyan, amin ne tudnánk változtatni. Nagyot küzdöttek a gyerekek, és ha kevéssel is, de megnyerték. Egyenlő állásnál jöhettek a büntetők. Sajnos a Ziccer kettővel többet dobott be, így ők nyertek.

Dunaújvárosi Sárkányok- Ziccer KS 8-9  (47-66)

A második meccset a GDK Kiscicák ellen játszottuk. A játékunk még mindig nem volt jó, de jobb százalékkal értékesítettük a helyzeteinket. Az első negyedet megnyertük. A másodikban olyan dolog történt, ami nem mindennapi. A tizenkét dobott pontunk helyett csak tízet írtak a jegyzőkönyvbe, és kérdésemre, hogy ez hogy lehet, nem kaptam választ. A gyerekek megmutatták, hogy nyerni akarnak és nagy küzdelemben megnyerték a mérkőzést.

GDK Kiscicák- Dunaújvárosi Sárkányok 6-10 (29-35).

Vasárnap a harmadik helyért játszottunk a Megyeri Tigrisek ellen. Sajnos a játékunk nem változott. Továbbra is lassan és kevés mozgás jellemezte. Nem tudtunk alkalmazkodni az ellenfél játékához. Agresszív letámadás, csapdázás, besegítés. U12 bajnokságban kicsit mások a szabályok. Csak az utolsó negyedet tudtuk megnyerni, így megszerezve a negyedik helyezést.

Megyeri Tigrisek- Dunaújvárosi Sárkányok 10-6 (66-27)

Javítottunk a szeptemberi helyezésen, de játékban messze elmaradt a decemberitől. Nincs ok csüggedni, jó úton haladunk, csak okosabban kell játszani!

Hajrá Sárkányok!

Csányi Róbert

edző

You must be logged in to post a comment Login