Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – közel volt a bravúr

Közel volt a bravúr, de kikaptunk.

Csütörtök délután a tabellát vezető, eddig veretlen (9-0) Soproni Tigriseket fogadtuk. November 20.-án Sopronban 48 pontos vereséget szenvedtünk. Ma az utolsó másodpercekig esélyesek voltunk, de elszúrtuk.
Az első negyedben 3:2 zónával sikerült meglepnünk őket. Sok szerzett labdából indíthattunk, 4 és fél perc után soproni időkérésnél már 15-2 arányban vezettünk. A soproni fiúk rendezték a zóna elleni játékukat, és a negyed második fele már kiegyenlített volt. Végül 30:15-re megnyertük, de tudtuk, hogy nehéz feladat áll előttünk.

A második negyedben 6 percig nem dobtunk kosarat. Egyrészt az ellenfél is erőszakosabban védekezett, másrészt kapkodtunk, harmadrészt pedig az emberfogásos védekezésünk nagyon passzív tud lenni, dolgoznunk kell a harciasságunkon.

A harmadik negyedben először újra kipróbáltuk a zónát, de gyorsan váltottunk, mert már nem volt hatékony, és inkább mi is átálltunk agresszívabb emberfogásba, zárva a passzsávokat. Innentől kezdve nagyon szoros mérkőzés alakult ki, folyamatosan 2-től 8 pont hátrányt üldöztünk, de akármikor, amikor egyenlíthettünk volna, kicsúszott a labda a kezünkből, vagy durván mellément egy dobás, amiből ellentámadást kaptunk, és ismét kinyílt az olló. Ez így ment egészen a negyedik negyed utolsó 18 másodpercéig, amikor is 5 pont hátránynál bedobásból begyakorolt figurát játszottunk, de fáradt fejjel már azt is a legelején elszúrtuk, és eladtuk a labdát.

A teljes mérkőzésre tekintve, az ellenfél jobb volt nálunk hajtásban. Jobban oda kell figyelnünk a kizárásokra, és hajtanunk kell minden helyzetben a labdáért.

Megint csak azt lehet mondani, hogy fejlődünk, és ha így játszunk továbbra is, több meccset fogunk nyerni, mint ősszel (3). De a vereség akkor is vereség.

2022-03-10 Dunaújváros, Junior Bajnokság, Nyugati régió, „A” csoport

AF-Dunaújvárosi Sárkányok/B – Soproni Tigrisek 73-82 (30-15, 5-25, 21-22, 17-20)

Csapat: Hoffmann 24, Hajnal 15/9, Szemenyei 11/6, Csernák 9, Véner 6/6, Rabi 6, Matucza 2, Illés, Jánosházi, Prétor, Bíró-Juhász, Szűcs

You must be logged in to post a comment Login