Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 fiú – alapszakasz II. kör 3. forduló

Eljött az a forduló ebben a szezonban, ahol végre 11 gyerekkel tudtunk kiállni a mérkőzésen. Ez nagyon pozitívan hatott a fiúkra, talán túlságosan is.
Az első ellenfél a már jól ismert Tatai SE csapata volt. A korábbi fordulóban egy szorosabb mérkőzést már játszottunk velük (akkor heten voltunk), úgy terveztük, hogy most megpróbáljuk megnyerni a találkozót. Fontos feladat volt: ne engedjük futni őket, és a gyors indításokat akadályozzuk meg. Már az első negyedben látszott, hogy ezeket nem tudjuk megvalósítani. Nem értünk vissza, és ebből rengeteg könnyű kosarat engedtünk ellenfelünknek. A mérkőzés további részében tovább nyílt az olló és egy nem várt nagy arányú vereség lett belőle.

Tatai SE – Dunaújvárosi Sárkányok 102-34

Pontok: Sötéth Ádám 19; Pölöskey András 8; Gózon Noé 6; Homolya Tamás 1; Kovács Kristóf; Werner Péter; Sebestyén Péter; Csőregi Balázs; Nagy Erik; Kovács Bálint; Erdély-Franyó Győző;

Conoil Pápa volt a következő ellenfél, akik sajnos csak 5 fővel tudtak kiállni. A másik csapat létszáma miatt, a fiúk úgy indultak neki a mérkőzésnek, hogy már nyertek, ez rossz hozzáállás, és ezen változtatni kell. Megfordítottam a kezdő ötöst, de utólag belátom, ez nem volt jó döntés. Az első negyed gyenge kezdése rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre, az itt szerzett hátrányt nem tudtuk ledolgozni a mérkőzés hátralévő részében. A harmadik negyed végén és a negyedik negyedben mutatott játékot kell tovább vinni a további mérkőzéseinkre. Sajnálom, hogy a két új játékosunknak nem sikerült pontot elérnie, de átestek a tűzkeresztségen.

Dunaújvárosi Sárkányok – Conoil Pápa 2:0 (44-49)

Pontok: Sötéth Ádám 22; Pölöskey András 8; Csőregi Balázs 6; Gózon Noé 6; Erdély-Franyó Győző 2; Werner Péter; Kovács Kristóf; Kovács Bálint; Nagy Erik; Sebestyén Péter; Homolya Tamás;

 

Csányi Róbert
edző

You must be logged in to post a comment Login