Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

Kikaptunk a MALÉV-tól

Valójában nincs miről beszélni, a MALÉV ezen a napon jobb volt, mint mi. Pontatlanok voltunk, az ellenfél pedig jól játszott, jó döntéseket hozott.

Tudjuk, hogy ez a szezon a nagyok között a küzdelemről fog szólni. Küzdenünk kell minden egyes lepattanóért, minden egyes kivédekezett támadásért, minden egyes sikeres saját támadásért, és így ezeken keresztül, minden egyes végső győzelemért. A cél az, hogy tanuljunk, fejlődjünk. És ezen a meccsen is sokat tanultak a fiúk.

Az ellenfél kint is, bent is erős volt, jól játszottak hazai pályán. Zónáztak, mi pedig most nem találtuk meg azt a ritmust zóna ellen, amit hazai pályán sikerült megtalálni. Persze ez az ő érdemük is. 7-8 percig tudtunk jól játszani, egál volt, de aztán gyorsan szétnyílt az olló. A mérkőzés nagy részében sok lehetőséget kaptak azok, akiket eddig kevesebbet láttunk a pályán.

Nagyon jó érzés volt hazafelé, hogy a fiúk nem nyomták be a fülhallgatóikat a fülükbe, és nyomkodták a telefont a a buszban, hanem szinte egész úton ment a konstruktív beszélgetés köztük arról, hogy miben és hogyan fogunk javítani a következő meccseken. Szerintem ez a hozzáállás lesz a fő oka annak, hogy sikerülni is fog nekik.

Bognár Mátyás ismét jó teljesítményt nyújtott (24 pont), a fiatalok közül pedig Hoffmann Vajk lépett nagyot előre, sokkal komplettebb játékot mutatott, sokkal aktívabban vett részt a védekezésben is (9 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz, 4 szerzett labda, 1 blokk, 4 kiharcolt fault).

Magyar NBII Bajnokság, Közép/C csoport, 2023-10-05

MALÉV SC – Dunaújvárosi Sárkányok 110 – 68 (30-18, 29-13, 28-22, 23-15)

Csapat: Bognár 24/6, Hajnal 5/3, Rabi 10, Csernák 10/6, Matucza 3, Hoffmann 9, Katona, Szűcs 3/3, Kozma 4/3, Véner.

You must be logged in to post a comment Login