Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – Újabb győzelem

U18-as fiú csapatunk vasárnap Kozármislenybe utazott, és győzelemmel tért haza. Messze nem játszottunk tökéletesen, de a győzelemhez épphogy elég lett. Gratulálunk!

Vasárnap reggel 8-kor indultunk a Pécs melletti Kozármislenybe, ahol a regionális alsóház következő megmérettetése várt ránk. A kozármislenyiek”B” csapata volt az ellenfél. 10-re már ott voltunk, így 1 óránk volt dobálni és rendesen bemelegíteni a meccs előtt.

Az első pár perc kissé pontatlanul sikerült, de aztán egy 8:0-ás rohamot produkáltunk az első negyed 4. és 5. percében. Innentől az első félidőben bátran cserélgettünk, és bár a mérkőzés folyamatosan szoros volt, úgy éreztük, hogy ha tartalékolunk, és mindenkit pihentetünk, a végén miénk lesz a meccs. Ez végül is bejött, de nem úgy, ahogy terveztük: sokkal szorosabb és izgalmasabb lett, s ezért legfőképpen saját magunkat hibáztathatjuk; 40 eladott labdánk volt ezen a meccsen!

Csépányi Olivér, Szemenyei Levente és Szűcs Marci hozta a tőlük elvárt teljesítményt, a többiek képességi szintjük alatt teljesítettek.

Nem baj, így is sikerült győzni, és azért kicsi, de tényleg minimális dicséret jár csak, hogy a 3. negyed végén a már idegesítően gyenge játékunknak köszönhetően -10 hátrányból sikerült újra felállni, és végre legalább egy pár percig odafigyelni a védekezésre. Ez a pár perc elég volt egy újabb 11-1 rohamra, szerencsénkre.

Érdemes még megemlíteni, hogy 32 faultot fújtak nekünk ezen a meccsen, én ritkán tapasztalok ennyire szigorú fújást; szinte abszolút semmi fizikai játékot nem engedtek a játékvezetők, talán ez rázta szét a védekezésünket is.

2019-12-01 Kozármisleny, Országos Junior Bajnokság, Dél-Nyugati Régió Alsóház

Kozármisleny SE „B” – Dunaújvárosi Sárkányok 84-90 (22-25, 27-25, 18-11, 17-29)

Kezdők: Simon 2, Szemenyei 12/3, Csépányi 14, Szűcs M. 41, Miskovitz 4. Cserék: Szűcs Á. 7, Molnár, Főfai-Kovács 4, Majdán 4, Orbán 2.

You must be logged in to post a comment Login