Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 lány – Igazi csapatmunka!

Pest Megyei Kadett bajnokság 2019.11.10.

Dunaújvárosi Vadkutyák – PSK Hernád 44-69 (2-26, 17-18, 10-13, 16-12)

Pontszerzők: Szilágyi Ágnes: 14 p, Kovács Adél: 10/3 p, Posch Niki: 6 p, Szoták Zoé: 6 p, Kőhalmi-Himfy Julianna: 4 p, Szántó Petra: 2 p, Szalai Lili: 2 p, Láng Nikoletta: -, Kupsza Noémi: -, Köller Mónika: -,

Kadett csapatunk is megkezdte szereplését a bajnokságban. Szerintem az egész csapat nevében mondhatom, hogy vártuk már a találkozót.

Nem tudtam, hogy mire számítsak, mert tavalyhoz képest sokat alakult a keret szerkezete. Voltak távozók, és vannak új játékosok is. Ettől függetlenül úgy érzem a csapategység kiváló.

Sokat gyakoroltunk az utóbbi időben, mind a védekezést, mind pedig a támadást.
Zóna védekezéssel kezdtünk, de nem igazán volt hatékony, látni szerettem volna milyen, amikor nem edzésen gyakoroljuk, hanem élesben kell védekeznünk. Ami miatt nem sikerült igazán, az a kommunikáció hiánya volt, így ezt sokat fogjuk még gyakorolni. Ennek meg is lett az eredménye, sajnos nem zártunk túl jó negyedet, de legalább látjuk min kell javítani.

Második negyedtől viszont védekezést váltottunk, és itt jött ki az igazi csapategység. Valami parádés védekezést láthattunk a csapattól. Vál a vállon védekeztünk, szépen zártunk össze és rengeteg labdát szereztünk. Öröm volt nézni a lányokat. A támadás is kezdett beindulni. Kicsit több kreativitásra van még szükségünk, de gőzerővel dolgozunk rajta.

Szünetben átbeszéltük még mik azok a sarkalatos pontok, amikben fejlődnünk kell.

A harmadik negyed ugyanúgy folytatódott, mint az előző. Szép védekezés, rengeteg gyorsindítás. A helyzet kihasználásunk nem volt tökéletes, de sebaj ezen mindig lehet javítani. Védekezésben hiba még mindig a kizárás, de ezeket is nagyon sokat gyakoroljuk.
Ugyan 3 pont mínusszal zártunk, de mindenki hozta a kötelezőt.

Jött a negyedik negyed, fej fej mellet estek a kosarak. Ugyan mind a két csapat kezdett fáradni, de mi akkor sem adtuk fel. Sokat cseréltünk a mérkőzésen, és így talán jobban bírtuk szusszal tavalyhoz képest. Meg lett az akaratnak és a hajtásnak az eredménye, mert ezt a negyedet 4 ponttal mi nyertük.

Ha az utolsó 3 negyed eredményeit nézzük 1 ponttal maradtunk alul. Ami igen szép teljesítmény.
Nem szeretek kiemelni nagyon senkit, de ma sokat köszönhetünk Posch Nikinek és Julcsinak a gyorsindítások elleni visszarendeződésben. Kimagaslót nyújtottak ebben a szegmensben.
Viszont a felállt védelem ellen az egész csapatra szükség volt, és itt senkit nem tudnék kiemelni.
Összességében mindenki jó volt ma!

Szuperek voltatok!

Hajrá Lányok, hajrá Vadkutyák!

Drab Attila
edző

You must be logged in to post a comment Login