Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 lány- FMKSZ Női bajnokság, Pest Megyei Kadett bajnokság

FMKSZ Női bajnokság 2019. 02. 19.

Veszprém ESC – Dunaújvárosi Vadmacskák 58 – 32 (8-5, 18-9, 14-10, 18-8)

Pontszerzők: Gálfi Ramóna: 11/3 p, Kósa Zsófia: 11 p, Kovács Adél: 7 p, Posch Niki: 2 p, Szilágyi Ágnes: 1 p, Kriston Júlia: -,

 

Elég sok pihenő után játszottunk ismételten a Fejér megyei felnőtt bajnokságban. Betegségek és egyéb elfoglaltságok miatt elég kevesen tudtunk elmenni, mindösszesen 6 fővel.

Nem voltunk könnyű helyzetben, mert míg a mieink „törékeny” 14 – 15 éves lányok, addig ellenfelünknek jóval erősebb felépítésű játékosai voltak. A gyorsaságunkra próbáltunk építeni, de sajnos elég kis teremben játszottunk, ahol nem igazán sikerült megfuttatnunk őket. Ráadásul vegyes védekezéssel játszottak. Nem tudom honnan, valószínűleg a statisztikát szemezgetve tudták, hogy Adél jó százalékkal dobálja a tempókat mind kintről, mind pedig közép távolról. Egy ember folyamatosan egész pályázott rajta, míg a többiek zónát védekeztek.

Ennek ellenére megtaláltuk ellenszerüket, és fel tudtuk törni a zónájukat. Sokat gyakoroljuk és azt kell mondanom egyre jobban megy. Dobásban még vannak pontatlanságok, de helyzeteket rendre ki tudunk alakítani. Összességében nagyon jó mérkőzés volt. Ami miatt veszítettünk, azt sajnos a létszámnak tudhatjuk be. Júlia térde nem bírta a terhelést és szinte 3 negyeden keresztül 5 emberrel játszottunk végig. Elismerés a lányoknak, mert nagyon kihajtották magukat. Itthon a visszavágón nem lesz olyan könnyű dolga a Veszprémnek, mert teljes csapattal fogjuk megrohamozni őket.

 

Pest Megyei Kadett bajnokság 2019.02.23.

Dunaújvárosi Vadkutyák – Gödi SE 29 – 157 (8-34, 5-42, 10-45, 6-36)

Pontszerzők: Hutterer Hella: 11 p, Kovács Adél: 10/3 p, Gálfi Ramóna: 5/3 p, Posch Niki: 2 p, Köller Mónika: 1 p, Szilágyi Ágnes: -, Török Elvira: -, Kriston Júlia: -, Varjú Noémi: -, Szabó Zorka: -, Németh Zsófia: -,

 

Sokat készültünk ellenfelünkből ez első mérkőzésünk tudatában. Nagyon harcos és kemény kosárlabdát játszik a Göd. Egész pályás védekezésük nagyon agresszív, szinte letépték rólunk a mezt. Gyakoroltunk 3 féle letámadás elleni labdafelhozatalt és abból egy átmeneti támadójátékot. Keveset tudtuk még gyakorolni, érthető volt, hogy aktív stresszhelyzetben hibázni fogunk belőle, vagy csak csupán nem fogunk emlékezni mit is kell csinálnunk. Összességében akaratból nem volt hiány. Még mindig úgy érzem, fejetlenül saját magunkat fárasztva rohanunk előre és kapkodunk. Egy ilyen csapat ellen, mint a Göd megfontoltabban és higgadtabban kellene játszanunk, mert ők kíméletlenül kihasználják a hibáinkat. Pont ezért, mert könnyebben elfáradunk, és ahogy fáradunk sokkal kapkodóbb lesz a játékunk. Sokat fogunk dolgozni ezen a lányokkal, és bízok benne, hogy megértik majd miért is van erre szükségünk. Az eredményt figyelmen kívül hagyva, akarat és bizonyítási vágy volt a lányokban, és ez jó. Ami tetszett, hogy nem adták fel. Sok dolgon kell még javítanunk a közeljövőben, de amíg akarattal játszunk, addig sikerülni fog ezeknek a céloknak a megvalósítása.

Őrültem, hogy a serdülő csapatunkból is egyre többen akarnak játszani itt a lányokkal. Nagy segítséget jelentenek, mert sokkal több pihenő jut így a lányoknak. Köller Móninak pedig gratulálok, mert megszerezte első pontjait itt a Kadett bajnokságban, holott ő is még csak 13 éves.

 

Hajrá Vadmacskák és hajrá Vadkutyák!

 

Drab Attila

edző

 

 

You must be logged in to post a comment Login