Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 Solti Sárkányok – Ötödik forduló

Hétvégi kosaras összefoglaló

Az 5. forduló volt. Kecskemét Mercedes-Benz Sport Akadémia adott otthont a rendezvénynek.

Szeretek ott versenyezni. Ahogy belépünk az ajtón, a helynek van egy csodálatos, megnyugtató, felemelő hatása. Otthon érzem magam! Az én sportágam! Egy hely, ahol minden ismerős, ahol pattog a labda, ahol szuper a palánk, ahol, ismerős arcokat látok! A sportág szerelmeseit! Figyelemmel, kedvességgel, udvariassággal.

Amikor az öltözők felé megyünk a falon a sportág elengedhetetlenül fontos elemeit tüntetik fel, mint kitartás, szorgalom, alázat….

De a fordulóról kellene beszélnem! Sajnos most sem volt teljes a csapat. Csak 8-an voltunk. Se a két ötös, se csere. Nyolc elszánt, játszani akaró ifjú. Tudtuk, hogy kemény lesz a 8 negyed. Az első ellenfelünk a hernádi Kosárlabda Alapítvány csapata volt. A mérkőzést megnyertük! Bár kevesen voltunk, de több igazolt játékosunk volt, az eredmény is 53-12 lett a javunkra
(12-2; 12-6; 14-4; 15-0).

Mivel négy csapatos csoport, így győzelmünknek köszönhetően két mérkőzésnyi szünetünk volt. Az Akadémia pályája elég nagy, így várakozás közben van idő más csapatok meccseit megnézni, vagy dobálgatni egy másik pályán. Ám nem mindennapi „szerencsénk” volt ezen a napon, Somogyi Ádám, a Magyar válogatott kerettag edzett az egyik pályán. A középső pályára érkezett a PVSK U18-as csapata mérkőzésre.

Nagy kísértés volt, hogy inkább a meccset nézzük játék helyett! A Kécskei Vidrák azonban már vártak a kijelölt pályán, így elkezdtük. Lehet a sok várakozás, vagy a mellettünk lévő pályán a hangulat, esetleg gonosz manók furfangja, valahogy a dobásainkat nem tudtuk érvényesíteni. Rengeteg helyzetünk maradt ki. Az eredmény Solti Sárkányok- Kécskei Vidrák: 21-28 (2-5; 8-13; 4-4; 7-6). Ha legalább a fele bemegy, amit a kosárra dobtunk…,de …, biztosan a manók voltak.

Eddigi fordulóinkon sem játszottunk ilyen jól! Szinte szárnyalt a csapat. Éberling Nóri és Balla Máté kimagasló védekezése, Lehotai Roland labdaszerzései, Baracsi Laci indításai, Szondi Ati passzai, lepattanó szerzései, Molnár Hanna és Sára helyzetei, Békési Bence meglátásai, egy olyan dinamikus, élvezhető csapatjátékot eredményeztek, hogy ez a nap, ez a szombati nap, nem is lehetett volna csodálatosabb!! Mindenki mindenből kivette a részét! Védekezés, indulás, besegítés, dobás- itt ismét csak a gonosz manókat tudom felhozni!-fegyelemmel, figyelemmel, egymásra, játékra, és persze, rám is.

Köszönöm ezt a hétvégét! Csodálatos és nagyon felemelő nap volt!!

You must be logged in to post a comment Login