Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 fiú – Harmadik forduló

Az igen közeli Esztergomba kellett utaznunk a harmadik fordulóban. Egy szuper tornaterem és a csoport legerősebb csapata, a Tapolca várt bennünket. Komoly kihívást jelentett 10 fővel eljutni a mérkőzésre, de köszönet a szülőknek és a Srácoknak, hogy végül megvoltunk.

A Tapolca egy mérettel nagyobb volt nálunk. Magasságban és súlyban is. És ezt igen jól használták.  Olyan szituációkban kellett volna helyt állnunk, amivel eddig még nem találkoztunk. A játékunk szép volt, de a sok lépéshiba és kihagyott ziccer mellett is a legnagyobb problémánk a lepattanók, főleg a védő lepattanók megszerzése volt. Ha ezeken tudunk változtatni, akkor a jövőben fogunk tudni egy szorosabb mérkőzést is játszani velük.

A második meccsen a Tatával küzdöttünk meg. No nem az első negyedben, az katasztrofális volt. Mindenki kínlódott, épp mije fáj, hol szúr, szomjas, álmos, vagy épp fáradt. Tűz és akarat nélkül pedig nem lehet. Aztán a második negyedben elkezdtünk kapaszkodni. A félidőben szokásomtól eltérően bevezényeltem mindenkit az öltözőbe, elmagyaráztam, hogy miért vagyunk itt, mi a célunk és ezért mit kell tenni. Szerencsére mindenki vette az adást, és a második félidőben mindenki darált, küzdött és harapott. Végül 6 ponttal alulmaradtunk, de a második félidei melóval elégedett vagyok, és mindenkire büszke. Így ki szabad kapni. Kicsit többet és jobban kell edzeni, és a következő alkalommal egy ilyen mérkőzést meg fogunk nyerni.

Kellemes Ünnepeket és Boldog Karácsont Mindenkinek!

 

Sárkányok U14 – Tapolca U14 45- 92 (12-28,16-22,10-21,7-21)

Pontok: Lengyel Zsombor 15 p., Bogáth Botond 12 p., Áron Máté 6 p., BJ Peti 6 p., Ragács Ádám 4 p., Pesti Botond 2 p.

 

Sárkányok U14 – Tata SE 74-80 (10-29,25-14,20-27,19-10)

Lengyel Zsombor 25 p., Bogáth Botond 24 p., BJ Peti 15 p., Áron Máté 4 p., Márk Péter 4 p., Pesti Botond 2 p.

You must be logged in to post a comment Login