Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 lány, Vadkutyák – A végére belejöttünk

2018-02-10, Országos Lány Serdülő Bajnokság, Komló

Dunaújvárosi Vadkutyák – Komló Sport KK 61-71 (14-22, 10-16, 17-15, 20-18)

Pontsz.: Hutterer 25, Czikle 21, Kriston 4, Kovács 3, Orbán 3, Varju 3, Török 2

Pécsi VSK /C – Dunaújvárosi Vadkutyák 54-75 (6-26, 15-13, 16-10, 17-26)

Pontsz.: Hutterer 22, Czikle 22, Kovács 13, Gálfi 8, Kriston 7, Török 2, Szabó 1

Beszámoló:

Rosszul kezdtünk, de a második mérkőzésre megváltozott a hozzáállásunk, és megérdemelten győztünk. Kettős érzés ilyenkor, mert büszkék vagyunk arra, ahogy a második mérkőzésen odatettük magunkat, de szégyeljük is magunkat az elsőért.

Kapkodósan indult a torna, mivel késve tudtunk csak elindulni, és nem volt idő bemelegíteni. Mire sikerült a lányokat kizavarni az öltözőből, már sípoltak a játékvezetők, és kezdődött a meccs.

Főként mentálisan nem voltunk még felkészülve; talán a lányoknál a bemelegítés ebből a szempontból a legfontosabb, hogy rá tudjanak hangolódni arra, hogy most harc lesz. Ez nem történt meg, és az első félidőt teljesen leeresztve játszottuk végig, nem volt semmilyen hajtás, kocogtunk, minden mellé ment, és alig voltunk képesek átvenni egy passzt.

Ennek ellenére folyamatosan bíztatva voltak a lányok, emlékeztetve arra, hogy meg tudják nyerni, ha meg is akarják. A második félidőre el is hitték, és beindult a csapat. Feljöttünk négy pontra a harmadik negyed közepén, amikor Hutterer Hella bokája kicsit kibicsaklott, és sajnos ugyanaz a bokája, amelyik súlyosan megsérült ősszel. Hella megijedt, és tíz percig ülnie kellett a sokk miatt, de szerencsére nem történt semmi komoly. Így is sikerült megnyerni a második félidőt, de a gyenge teljesítményünk a mérkőzés első felében túl mély gödröt ásott alánk.

A második mérkőzésre változtattunk a kezdő ötösünkön: összekerült Czikle Szabina Hellával, mivel az első meccsen is nagyon jó volt az összjátékuk, nagyon „érzik” egymást a pályán. A többiek hozzáállása is az első ötösben megváltozott, lemostuk az ellenfelet a pályáról. Szabó Vanda, Orbán Laura és Török Elvira is felvette a ritmust. Így a második ötös úgy jött be a pályára, hogy már nagy előnyünk volt. A lányok átvették ott, ahol az első ötös abbahagyta, nagyon keményen védekeztünk. Ebben a felállásban Kovács Adélnak nagyobb szerep jutott támadásban, Gálfi Ramóna és Varju Noémi pedig jó elzárásokkal szolgálták ki őt, hogy könnyebben kosárra tudjon törni. Posch Nikoletta kicsit rosszul volt még az első mérkőzésen, de ezen már ő is harcolt keményen, Kriston Júlia pedig fontos szerepet kapott a kosár alatt.

A harmadik negyedben elfáradtunk, hiszen a két mérkőzés között nem volt pihenőnk. Cserékkel próbáltuk pihentetni a lányokat, és bár volt egy kis megingás, 9 pontnál közelebb nem engedtük a pécsieket, s végül 21 ponttal győztünk.

Remélhetőleg az influenzaszezonnak vége, jobb létszámmal leszünk jelen az edzéseken, és fel fogunk tudni készülni a következő fordulóra fizikailag és taktikailag is.

You must be logged in to post a comment Login