Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – siker Ajkán

Ajkára utaztunk péntek délután úgy, hogy a 13 fős keretünkből 5 játékos betegség miatt hiányzott. Ráadásul a helyszínen kiderült, hogy egy játékosunk Dunaújvárosban felejtette a védettségi igazolványát. Szóval 7 fővel kellett idegenben lejátszanunk egy kemény meccset.

Az ajkai csapat eddig még győzelem nélkül állt az „A” csoportban, de az eredményeik egyre javultak. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzésünk lesz több fontos játékos nélkül.

Bár mi is harcra készen léptünk ki a pályára, az ajkai fiúk teljesen extra intenzitással és hajtással, egyszerűen átgázoltak rajtunk az első negyedben. Ebben a negyedben két különböző védekezési rendszert próbáltunk ki, egyik sem működött. Viszont annyira nem aggódtunk, mert mi is viszonylag egyszerűen jutottunk helyzetekig, de védekezésben javítanunk kellett.

Meg kell dicsérni a fiúkat, mert az első és második negyed között vették az adást: hagytuk a taktikázást, sima emberfogásra váltottunk, és felhívtam a figyelmet arra, hogy a védekezési technikát kell rendbe szedni. Ez megtörtént, és innentől kezdve egy csapat volt a pályán.

Gratulálok azért is, mert mivel csak heten maradtunk a meccsre, párosával cserélgettünk körbe három percenként, és ez sem zavarta meg őket; mindenki fantasztikusan dolgozott a csapatért. Igazi csapatgyőzelemről beszélhetünk.

Most 4 hét szünet következik, mielőtt fordul a bajnokság. Addig keményen fogunk dolgozni az erőnlétünkön és a technikánkon.

2022-01-14 Ajka, Országos Junior Bajnokság, Nyugati régió, „A” csoport

Ajka – AF-Dunaújvárosi Sárkányok/B 70-93 (30-18, 11-23, 17-32, 12-20)

Csapat: Szemenyei 30/12, Hajnal 14/6, Csernák 14, Matucza 11, Rabi 10, Véner 9/9, Bíró-Juhász 5/3.

You must be logged in to post a comment Login