Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 fiú PMKSZ – Szép első forduló!

Meglepően jó teljesítményt nyújtottunk

A fiúkkal a BLF vendégei voltunk szombaton, a Pest megyei bajnokság első fordulóját játszottuk le. Az első mérkőzés könnyebb volt, de a BLF ellen is sikerült felpörögni, szépet küzdöttünk.

Az országos bajnokságon kívül a Pest megyeibe is neveztünk, hogy mindenkinek biztosítsunk játéklehetőséget.

Az első mérkőzésen a gödöllői csapat ellen léptünk pályára. Volt a csapatok között különbség, ez az eredményen is látszik. A védekezésünkkel nem voltam elégedett. Támadásban egyszerű betörésekkel sok pontot szereztünk.

A két mérkőzés között volt némi izgalom, mert a bemelegítésnél látszott a fiúkon az arrogancia egy kicsit. Könnyen nyertünk, tehát mi vagyunk a legjobbak a világon! Fantasztikus láb között feldobott ziccerekkel kápráztattak, mondjuk, személyesen én jobban szeretem, ha bemegy. Tehát mentálisan készültem a nagy pofonra, illetve, hogy mit mondjak nekik annak érdekében, hogy azt elkerüljük.

Nem tudom, hogy sikerült-e, vagy csak ők is tudták, hogy a BLF már más kategória, de teljesen más összpontosítással, erőszakossággal játszottuk le a második mérkőzést. Szűcs Ábel 40 pontot dobott, támadásban megállíthatatlan volt, és Illés Péter is remekelt egy buzzer beaterrel a felezővonalról a második negyed végén.

A hazai csapat beszaladt az öltözőbe, gondolom hajat szárítottak, mert már más hozzáállással jöttek ki a második félidőre. Nekünk pedig ez zsinórban a második meccsünk volt, többen ki is dőltek a harmadik és negyedik negyedben.

Ahogy egy szülő megjegyezte, küzdelemből jelesre vizsgáztak, és bár érettebb játékot látunk tőlük az országos bajnokságban, így is megmutatták, hogy sokat tanultunk az utóbbi időben. Különösen azok játéka tetszett, akik abban a bajnokságban kisebb szerephez jutnak. Szép volt, fiúk!

2018-10-20, Budapest

Gödöllői Sportklub – Dunaújvárosi Sárkányok U14 52-81 (7-22, 14-23, 15-19, 16-17)

Pontsz.: Szűcs Ábel 23, Illés Péter 14, Csernák Ádám 13, Szűcs Zétény 10, Véner József 7, Horváth Zoltán 6, Kiss Benedek 4, Szabó Vince 2, Timár Bence 2.

Dunaújvárosi Sárkányok – BLF Palota 79-98 (24-24, 20-21, 14-26, 21-27)

Pontsz.: Szűcs Ábel 40/3, Illés Péter 13/3, Csernák Ádám 11, Kiss Benedek 6, Heizler Milán 4, Szűcs Zétény 3, Horváth Zoltán 2

You must be logged in to post a comment Login