Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB II. – 3 ponttal kikaptunk a rájátszásban

Az alsóházi rájátszás első mérkőzésén idegenben 3 ponttal kikaptunk a Százhalombattától. Hazai pályán majd visszavágunk!

Mi úgy éreztük, hogy nyernünk kellett volna. Másfél perccel a vége előtt még 6 ponttal vezettünk… Röviden a meccsről:

Több tényező utalt arra a meccs előtt már, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk: sérülések , Katona Kristóf még félig betegen vállalta a meccset, idegenben játszottunk vasárnap este. Persze ezek kifogások.

Nem kezdtük jól a meccset, nem csapatként játszottunk. Ezt rendbe szedtük, de a védekezésünk passzív volt ezen a napon (93 pontot engedtünk), és támadásban is úgy éreztem, hogy le vagyunk lassulva. Ugyanakkor az ellenfél megtalálta a gyenge pontunkat, betolt a kosár alá, sok faulttal védekezett, de hazai pályán ezt a játékvezetők nekik jobban engedték. Így is sikerült fordítani a negyedik negyedben. Ezt a negyedet 16-3 arányban kezdtük, aztán ellenfelünk betalált néhány triplával. Másfél perccel a vége előtt még 6 ponttal vezettünk Matyi hármasait követően, ekkor Rabi Dávid begyűjtötte 5. személyi hibáját. A százhalombattaiak két nehéz hármast dobtak emberről, és aztán a végét elszúrtuk. Vajk kihagyott egy ziccert és aztán két büntetőt, Matyi pedig két lehetőséget az utolsó másodpercekben. Nem a mi napunk volt.

Semmi gond, fiatalok vagyunk, tanulunk a tapasztalatainkból. Áprilisban hazai pályán várjuk őket visszavágóra.

2024-03-10 Százhalombatta, NB II. Közép rájátszás

Százhalombatta II. – Dunaújvárosi Sárkányok 93-90 (17-17,29-25,22-20,25-28)
Csapat: Bognár 27/15, Rabi 16/3, Hoffmann 16, Csernák 12/6, Hajnal 8/6, Matucza 6/3, Katona 3/3, Véner 2

 

You must be logged in to post a comment Login