Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – javuló játék

Bár a végeredményekből nem kiolvasható, lényegesen javuló játékkal indultunk neki a tavaszi szakasznak.

Az első mérkőzésen a csoport egyik legerősebb csapatával csaptunk össze. A tataiak az első mérkőzésen nagyon könnyen legyőztek minket (https://www.dragons.hu/scoreboard/u18-szetestunk/), akkor esélytelenek voltunk. Ezen a mérkőzésen, bár a végeredményen nem látszik, lényegesen jobb támadójátékot mutattak a fiúk, de sajnos a védekezésünk nagyon gyengére sikerült. A távoli dobásokkal továbbra is szenvedtünk, nem mentek egyáltalán. Egyetlen hármast sem dobtunk be.

Az utolsó negyedben csak a cserék játszottak; ők is szépen helyt álltak. Sajnáltuk, mert a szép támadásaink sok üres dobást eredményeztek, s ha azokat elfogadható arányban értékesítjük, ki tudja…

6 nappal később Sopronba utaztunk, ahol a SMAFC/B ellen volt visszavágónk. Az első, őszi mérkőzésen rengeteg eladott labdánk volt, és a letámadó zóna miatt tovább kapkodtunk akkor is, amikor átvittük a labdát (https://www.dragons.hu/scoreboard/17005/). Ezen a mérkőzésen lényegesen jobban játszottunk. Védekezésünk is javult, a tatai meccs után a fiúk összekapták magukat.

A távoli dobások ezen a meccsen sem mentek. Látszik a fiúkon, hogy már frusztráló, nincs önbizalmuk, és ez tovább rontja a százalékot. Ki kell másznunk ebből a gödörből, és talán egy ideig csökkenteni a rádobott hármasok számát, akkor is, ha üres, legalább amíg újra magabiztosan vállaljuk.

A mérkőzés 34. percében mindennek ellenére még mindig csak 3 pont különbség volt a csapatok között. Itt azonban – talán a fáradtság miatt –  túl sok rövidzárlat történt egymást követően, a soproniak büntettek, és elúszott a meccs.

Nagyon sajnáltuk, mert óriási lett volna visszavágni. Mindkét meccsen nagyot küzdöttek a fiúk, edzésen is nagyon hajtanak, úgyhogy csak dolgozunk tovább, és reméljük, hogy az üres dobásaink hamarosan ülni fognak. Akkor szintet fogunk lépni.

Junior Bajnokság, Nyugati régió, „A”-csoport

2022-02-27 Tata

Tatai SE – AF-Dunaújvárosi Sárkányok/B 104-64 (22-18, 31-13, 27-21, 24-12)

Csapat: Matucza 14, Csernák 12, Szemenyei 11, Hoffmann 10, Rabi 6, Véner 4, Illés 3, Hajnal 2, Bíró-Juhász 2, Szűcs, Jánosházi

2022-03-05 Sopron

Soproni SI KA SMAFC/B – AF-Dunaújvárosi Sárkányok/B 80-61 (17-20, 20-13, 22-14, 21-14)

Csapat: Matucza 14, Rabi 13/3, Hoffmann 10, Csernák 8, Szemenyei 6, Hajnal 5/3, Véner 3/3, Jánosházi 2, Szűcs

You must be logged in to post a comment Login