Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – győzelem az első mérkőzésen

Késve, de elindult az U18-as bajnokság részünkre is. Jelen körülmények között már az is sikernek számít, hogy le tudtunk játszani egy mérkőzést. Köszönjük a Monok SE-nek a rendezést! A mérkőzésről:

Gyengén kezdtünk az első félidőben. Fejetlenül, kapkodva játszottunk. A megbeszélt taktikákat nehezen követtük, de a fő problémánk a rengeteg eladott labda volt, valamint hogy egyáltalán nem értünk vissza védekezni, ha mellé dobtuk a helyzetünket, és az ellenfél könnyű leindításokból dobálhatta a ziccereit. Nem lennék meglepődve, ha kiderülne, hogy több eladott labdánk volt az első félidőben, mint dobott kosarunk. Nehezen fogtam fel, hogy csak 9 ponttal vezetett az ellenfél 20 perc után.

A szünetben az öltözőben emlékeztetve lettek a fiúk arról, hogy milyen elvárások vannak már ebben a korosztályban, ami a tudásukat illeti. Megbeszéltük, hogy nem fogunk változtatni a taktikán, hanem most rendesen fogjuk csinálni.

Szerencsénkre a csapatunk értelmes gyerekekből áll. Teljesen más hozzáállással léptek a pályára a második félidőben, melyben egyértelműen mi voltunk a jobb csapat. 16:4-es rohammal kezdtük az első 4 percet, s végül ezt a félidőt 52-20 arányban nyertük meg. Már jobban vigyáztunk a labdára, elkezdtünk mozogni a labda nélkül, türelmesebben játszottuk be pozícióba, és a védekezésünk is agresszívabb, szorosabb lett. Például már általában visszaértünk, ha eladtuk a labdát. Az ellenfél is egyre fáradtabbnak tűnt, persze ez is hozzájátszik ahhoz, hogy mi egyre erősödtünk.

A második félidőben már mindenki része volt a sikernek, a fiúk egytől-egyig vállalták a felelősséget, igazi csapatmunkát mutattak ebben a játékrészben. Horváth Zoli és Simon Dávid „alsó-felső” összjátéka többször látványos kosarakat eredményezett egyszerű pozícióból és befutásból. Itt is bizonyult, amit mondani szoktunk, hogy a legegyszerűbb megoldások a legjobbak.

Gratulálunk az egész csapatnak, Zolinak külön a 42 pontért!

2020 november 20., Kaposvár – Országos Junior Bajnokság, Dél-Nyugati Régió

Monok SE – Dunaújvárosi Sárkányok 65-88 (19-16, 26-20, 12-26, 8-26)

Kezdők: Csernák, Hoffmann 2, Szemenyei 6/3, Horváth 42, Simon 24/3. Cserék: Hajnal 5, Szűcs 3, Véner 3, Matucza 3, Demeter, Zárai-Halács.

You must be logged in to post a comment Login