Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – két vereség

Országos Kadett Bajnokság 2018.03.18.

Javuló játék – kihagyott ziccerek!

Bonyhádi KSE – Dunaújvárosi Sárkányok 72 – 58 (18-6, 22-23, 21-13, 11-16)

Pontszerzők: Kőhalmi Kálmán: 22/3 p, Csépányi Olivér: 12 p, Orbán Soma: 12 p, Flaisz Loránd: 10 p, , Molnár Kevin: 2 p, Talpai Viktor:  – ,

Javuló játék, két elrontott negyed. Ezzel tudnám jellemezni a Bonyhádi fordulónkat.

Már az első negyed elején 10 pontos előnyt engedtünk ellenfelünknek, amit sikerült végig megőrizniük a mérkőzés végéig. Még mindig túl lassan ébredünk fel ,  lendülünk bele a mérkőzésekbe. Összességében nem éreztem rossznak a meccs iramát, küzdöttünk szívvel –lélekkel, de még mindig sok hibával játszunk. Annak felettébb örültem, hogy most viszont volt küzdeni akarás és nem adtuk fel olyan könnyen. Ellenfelünk zónát védekezett, mi igazából még csak ismerkedünk ezzel a formával mind védekezésben, mind támadásban. Ennek ellenére szépen tudtak játszani a fiúk ellene. A helyzeteink megvoltak, de talán a palánk silányabb minősége miatt is rengeteg helyzetet kihagytunk.

A védekezésünk is alakul, vannak még dolgok amik javításra szorulnak de, nagyon szépen haladunk. Talán kicsit lassabbak vagyunk még lábbal, és nem sikerül mindig odaérnünk a csapdára, amiből könnyen kipasszolják a labdát, és ebből tudnak rendezetlen védelem ellen támadni.

Összességében jó volt elégedett voltam a csapattal, előbb- utóbb nekünk is ki fog jönni a lépés. Már kijárna a srácoknak egy győzelem. Bízok benne, hogy ez a siker éhség még jobban motiválja őket és meglesz az eredménye.

Országos Kadett Bajnokság Dunaújváros 2018.03.25

Dunaújvárosi Sárkányok – Siófok  59 – 97 (17-32, 12-27, 12-20, 18-18,)

Pontszerzők: Orbán Soma: 18 p, Kőhalmi Kálmán: 17 p, Csépányi Olivér: 12 p, Flaisz Lóránd: 8 p, Majdán Máté: 4 p, Talpai Viktor: -, Molnár Kevin: -, Csendes Tibor: -,

 

Egy újabb szorosnak várt mérkőzéshez érkeztünk. Ennek ellenére megint rá kellett jönni, hogy még mindig nem tudtunk egy csapatként összekovácsolódni. Az a Siófok ellen játszottunk akik véleményem szerint ennyivel nem jobbak nálunk, csak ők jobban akarták ezt a győzelmet. Rengeteget beszélgetek a srácokkal arról miért is csapat sport a kosárlabda. Úgy érzem ennek ellenére, még mindig nem sikerült egy csapatként összeérnünk. A 4 negyed alatt amikor éppen tudunk arra figyelni mit és hogyan is kellene játszanunk, akkor ment minden szépen a saját medrében, és voltak nagyon jó megmozdulásaink. Amikor viszont fejben elfáradunk, akkor teljesen kapkodóvá válik a játékunk és hibát hibára halmozzunk. Sajnos még mindig az megy, hogy könnyebb a csapat társainkat okolni, nem  magunkban megtalálni a hibákat mit is rontunk el. Igyekszünk ezeket kijavítani, de egyszerűen nagyon lassan haladunk, vagy szinte csak állunk egy helyben.

A mai mérkőzés folyamán tényleg voltak parádés megmozdulásaink, mind védekezésben mind pedig támadásban. Néha teljesen túltengett bennem az adrenalin és nagyon büszke voltam a srácokra, hogy olykor – olykor milyen szépen megcsináljuk azokat a dolgokat amiket már régóta gyakorlunk. A második félidőt mindössze csak 8 ponttal veszítettük el, ellenben az első félidőt 30-al.

Voltak ellenben olyan periódusaink is amikor az összes hajam kihullott… pedig amúgy sincs már sok. Tudom, birtokában vannak a tudásnak mit kellene csinálnunk, csak még nem mélyültek el igazán, hogy rutinból bármikor elő tudják venni és alkalmazni tudják.

Gyakorlunk tovább és előbb utóbb remélem, kinőjük ezeket a kamaszos tulajdonságainkat, és láthatunk a fiúktól egy jó mérkőzést.

Hajrá Sárkányok!

You must be logged in to post a comment Login