Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 lány – Egy nehéz mérkőzés!

Pest Megyei Kadett Bajnokság 2019.11.30.

Gödi SE – Dunaújvárosi Vadkutyák 119 – 15 (42-2, 38-2, 16-2, 23-9)

Pontszerzők:

Kezdők: Szilágyi Ágnes: 11 p, Kovács Adél: 1 p, Szoták Zoé: 2 p, Szántó Petra: -, Kőhalmi-Himfy Júlia: 2 p, Cserék: Szalai Lili: -, Láng Nikolett: -, Kupsza Noémi: -,

Ebben a szezonban két pokolian nehéz mérkőzés vár ránk. Az egyik a most soron következő Göd elleni összecsapás, a másik pedig a BKG Príma Akadémia csapata ellen lesz.

Egy igen komoly mérkőzésünk előtt álltunk a Göd csapata ellen. Tavaly már megtapasztaltuk, hogy milyen agresszív kosárlabdát játszanak. Készültünk belőlük, de ennyi idő sajnos nem elég.

Emlékezvén tavalyról, elég kemény és agresszív letámadással játszanak. Tudtuk, hogy gyorsan kell bedobnunk a labdát és nem szabad megvárni, hogy felálljanak védekezni. Egy ilyen agresszív letámadás ellen nem lehet labdát vezetni, mert azonnal kőkeményen becsapdáznak. Ezt nem sikerült abszolválnunk, és rengeteg eladott labdánk volt belőle. Ezen védekezési variáció ellen még sokat kell gyakorolni és elérni, hogy a lányok értsék, hogy mit miért csinálunk.

Egy picit úgy érzem, hogy a lányok erre a mérkőzésre már az oda felé vezető úton rágörcsöltek. Semmi más utasítást nem adtam nekik, csak hogy játszunk önfeledten és csináljuk azt, amit tudunk. Egy ilyen mérkőzés mindig nehéz, főleg ebben a szenzitív időszakban, és látszott a lányokon mennyire meg vannak lepődve. Mi még nem tartunk itt. Ilyen kaliberű csapatok ellen jó játszani, mert talán látják mennyit kell még fejlődni. Ugyanakkor fejben erősebbnek kell lennünk. A hajtással és az akarattal nem volt gond, akartunk mi, csak túl sok rossz megoldást választottunk. Az utolsó negyed eredménye mutatja, hogy több van ebben a csapatban, mint ami most megmutatkozott.Én még mindig azt vallom az eddigi eredményektől függetlenül, ez a csapat igen is alkalmas arra, hogy odaérjen a bajnokság 3. helyére. Nem adjuk fel és küzdünk tovább!

Hajrá lányok, hajrá Vadkutyák!

Drab Attila

edző

You must be logged in to post a comment Login