Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – Indult a tavaszi szezon

Vasárnap újra indult az U16-os szezon az „A” csapatunk részére. A regionális „A” csoportból kieső Baja ellen egy szoros, izgalmas mérkőzésen végül nem mellettünk állt a szerencse. Bár nyilván szomorú dolog kikapni, sok pozitív, fejlődésre utaló dolgot láthattunk a fiúktól ezen a meccsen.

Közel másfél hónap szünet után elkezdődött a tavaszi szezon. A szünetben sokat gyakoroltunk, kondiztunk, edzőmeccset játszottunk. Az utóbbi ilyen a székesfehérvári DKKA „B” csapata ellen jó volt, győztünk is, ezért jó önbizalommal álltunk ki a pályára.

Nagyon forró fejjel kezdtük a mérkőzést, Simon Dávid és Főfai-Kovács Kristóf is két és fél perc alatt összegyüjtött 3-3 faultot. Az ellenfél jobban kezdett, mint mi, pontosabban dobtak, és a sok eladott labdánkból könnyű ziccerhelyzetekbe kerülhettek. 13 pont volt a különbség az első félidő után, melyen nem igazán sikerült beindítani a játékot. (28-41)

A második félidőben többet próbáltunk csapdázni, időnként védekezést váltottunk, és talán ennek köszönhetően szuper harmadik negyedet produkáltunk (21-9).

Így a negyedik negyedet 1 pont hátrányból kezdtük. Kemény utolsó szakasz lett a meccs vége, sok faulttal; a mérkőzést mindkét csapat nagyrészt cserejátékosokkal fejezte be a kipontozódások miatt. 57 másodperccel a vége előtt 66-66 volt az állás, de az ellenfélnek bement a dobása, nekünk pedig nem. 66-69-nél 17 másodperccel a vége előtt időkérés utáni játékból faultot harcoltunk ki, ebből egy dobást értékesítettünk, s ezt követően taktikai faulttal azonnal új büntetődobásokra kényszerítettük a bajaiakat. Az első bement, a második nem, viszont itt sajnos nem sikerült megszerezni a lepattanót, értékes másodperceket veszítettünk, mire végre visszaszerezhettük a labdát. Ábel dobása a felezővonalról az utolsó másodpercben nem volt eredményes, így alul maradtunk.

A mérkőzést összefoglalva jó teljesítményt nyújtottunk, mindenki sokat játszott, csapatmunkát végeztünk. 16 büntetőt hagytunk ki és 21 támadó lepattanót adtunk fel, valamint 30 eladott labdánk volt. Így kaptunk ki 3 ponttal. Persze ez a másik oldalra is igaz, mi is sok labdát szereztünk, ők is kihagytak büntetőket, és mi 22 támadó lepattanót szedtünk.

Pénteken visszavágó lesz a PVSK/B ellen, készülünk.

Országos Kadett Bajnokság

Dél-Nyugati Régió, B csoport

Dunaújvárosi Sárkányok „A” – Bajai Bácska KSE 67-70 (14-22, 14-19, 21-9, 18-20)

Kezdők: Főfai-Kovács 8/3, Hajnal 4, Illés 6/6, Simon 7/3, Horváth 11. Cserék: Szűcs Á. 15/6, Kiss 16, Csernák, Hoffmann, Matucza.

You must be logged in to post a comment Login