Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 lány – Fejér Megyei Női bajnokság, Pest Megyei lány kadett bajnokság

Fejér Megyei Női bajnokság

DUE DSE Fakéz – Dunaújvárosi Vadmacskák 63 – 28 (24-4, 19-6, 10-7, 10-11)

Pontszerzők: Hutterer Hella: 13/3 p, Kósa Zsófia: 8p, Kovács Adél: 4p, Szilágyi Ágnes: 3 p, Posch Nikoletta: -, Köller Mónika: -, Varjú Noémi: -, Gálfi Ramóna: -, Kriston Júlia: -,

Városi ellenfelünkhöz látogattunk, sokat készültünk, mert tudtuk, hogy zónát fognak védekezni. Mindig kitalálnak valami újat, így mi sem az előző mérkőzés forgatókönyve alapján készültünk, hanem próbáltuk meglepni őket.
Sajnos megint bebizonyosodott, hogy túl lazán kezdünk, nem tudunk már az első másodperctől koncentrálni. Nem érzik a lányok a mérkőzések súlyát.
A harmadik negyedben már csak 3 pont volt a különbség. Kósa Zsófi kezdett el hatalmasat küzdeni, és a többiek látván ezt, elkezdtek neki segíteni. 7 perc alatt csak 3 pontot engedtünk ellenfelünknek, ami ismerjük el szép teljesítmény. Jól zártunk össze a betöréseknél, jók voltak a besegítéseink, megvoltak a kizárások. Egyszerűen pazar játékot mutattunk.
A negyedik etapot pedig 1 ponttal abszolváltuk.
Itt látszik mi lenne, ha minden mérkőzésen az elejétől ennyire koncentrálnánk, akkor milyen eredményekre lennénk képesek. Sokszor ezt nem értik a lányok.
Ettől függetlenül büszke vagyok rájuk mert a második félidőben parádésan játszott mindenki.

Pest Megyei lány kadett bajnokság

Dunaújvárosi Vadkutyák – Nagykőrösi Sólymok 40 – 64 (5-22, 11-10, 10-18, 14-14)

Pontszerzők: Hutterer Hella: 13 p, Kovács Adél: 12/3 p, Szilágyi Ágnes: 9 p, Köller Mónika: 4 p, Varjú Noémi: 2 p, Gálfi Ramóna: -, Szabó Zorka: -, Németh Zsófia: -,

Annak a Nagykőrösi mérkőzésnek a visszavágójához érkeztünk, ami elég mély nyomot hagyott a lányokban. A bíráskodás azon a meccsen valljuk be, nem volt éppen fair play.
Hátrahagyva sérelmeinket, az utóbbi mérkőzésen mutatott védekezésünkben bízva készültünk. Rengeteg energiát fektettünk a felkészülésbe, mind védekezési szempontból, mind a támadó játékba.
Sajnos minden egyes mérkőzésen előjön az első negyedben mutatott teljesítmény problémája. Kaptunk 22 pontot, viszont csak ötöt dobtunk, valljuk be nem ilyen kezdésben reménykedtünk. Védekezés szinte nem is volt, védő lepattanót nem szedtünk, ezzel rengeteg második esélyt adva ellenfelünknek. Ezzel elég rossz helyzetbe hoztuk magunkat.
A második etap már teljesen más képet festett, ugyan csak egy árva ponttal, de nyertünk. Itt már látszott a lányokon miért is vagyunk itt.
A harmadik negyedet is jól kezdtük, de a negyedik perctől a kilencedik percig nem szereztünk pontot viszont kaptunk tizenegyet. Vagy elfáradtunk, vagy fejben estünk szét picit, szerintem mind a kettő közre játszott.
Ennek ellenére a 4. negyedet megint sikerült egálra lehozni.
Tényleg csak magamat ismétlem, de megint az első negyed volt a döntő momentum. Nem tudom mi segítene a lányoknak abban, hogy már a feldobás pillanatától kezdve meglegyen a lendületünk. Ha erre rájövünk minden sokkal simábban menne. Biztos vagyok benne, ha ezek a rövidzárlatok nem lennének, a bajnokság első 4 csapata között lennénk.
Van még pár forduló, tudunk szépíteni, csak akarjunk továbbra is.

Drab Attila

edző

You must be logged in to post a comment Login