Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – három oké negyed

Szombaton a Celldömölk Vulkánfürdő kosárcsapatát fogadtuk a férfi NB2-es bajnokság 12. fordulójában. Idegenben 60 ponttal kaptunk ki még a szezon elején, agresszív zónavédekezésük ellen akkor nem teljesítettünk jól. Ezen a mérkőzésen azonban elfogadható volt, amit a fiúk nyújtottak, de természetesen lehetnénk még sokkal jobbak.

Az első negyed után elhúztak a vendégek, de egészen a harmadik negyed végéig még meccsben voltunk. A csapatunk alacsony és fiatal szerkezetű, így szinte mindegyik mérkőzésünket az NB2-es bajnokságban hátrányból kezdjük. Ezt a hátrányt gyors játékkal, fiatal hajtással, szemtelenséggel kellene kompenzálni. Még nem megy.

A mérkőzés után beszélgettem egyik volt játékosunkkal, aki szerint sokkal gyorsabb tempóban kéne támadni és védekezni is. Mondtam neki, hogy szinte kivétel nélkül, minden edzésen téma ez. Sajnos Bozsik Vili, aki a támadójátékunkat tudná pörgetni, és védekezésben is példát mutatni, most előreláthatatlan időre sérült. A többiek nem teljesítik az irányító szerepet annyira jól, mert túl hajlamosak a kocogásra. Elzárásoknál is, labda nélküli mozgásnál, és védekezésben is amikor kizárunk a dobóra, futni kéne, de mi gyakran kocogunk.

Ettől eltekintve, a teljesítményünk rendben volt. A letámadást – főleg amikor Katona Kristóf tudta hozni a labdát – jól megoldottuk, de még mindig vannak rövidzárlatok. A zóna elleni figuráink eredményesek, bár ezen a napon kevés dobás ment be kintről megint.

De a fő probléma, amit rendbe kell szedni, hogy versenyképesek legyünk a középmezőnnyel is az, hogy ne kapjunk 26 pontot abból, hogy egy pontatlan dobás után leindítanak minket, illetve, hogy ne kapjunk 19 pontot abból, hogy engedjük az ellenfelet támadó lepattanót szedni. Ez egyébként összesen 45 pont, pontosan annyi, amennyivel végül kikaptunk.

A beszámolóban sok hibát soroltunk fel, de ha esetleg valaki követi a csapatot, láthatta, hogy szinte minden téren van fejlődés, egyénileg például az imént említett Katona Kristófon kívül ki kell még emelni Csépányi Zalán újraszületését, mint védekező játékos.

2019-01-26 Dunaújváros, Országos NB2 Férfi bajnokság, Nyugati régió

Dunaújváros – CVSE KSE Vulkánfürdő 68-113 (14-19, 17-30, 19-25, 18-39)

Kezdők: Katona 12/3, Csépányi 8/6, Bak 8, Molnár 10, Horváth 4. Cserék: Matucza 13/3, Szűcs 13/3.

You must be logged in to post a comment Login