Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16A – kettőből kettő a hétvégén

Két olyan ellenfél ellen játszottunk, akik ellen korábban már győztünk; ezt sikerült is megismételni U16A csapatunknak a hétvégén. Az utóbbi időben rosszul kezdtünk az első negyedekben, ezért változásokat vezettünk be a kezdő ötösünkben. Bevált, hiszen mindkét mérkőzésen egyből előnyre tettünk szert.

2021-03-13 Kozármisleny, Országos Kadett Bajnokság, DNY Régió „A” csoport

Kozármisleny SE – Dunaújvárosi Sárkányok/A 55-73 (9-20, 17-19, 14-13, 15-21)

Pontok: Horváth 20, Matucza 14, Hoffmann 10, Simon 7, Csernák 6, Hajnal 6, Szűcs Ábel 5/3, Szűcs Zétény 3/3, Illés 2, Véner, Rabi.

Összefoglaló: Ez volt az egyik legjobb mérkőzésünk eddig az idén. Nagyon jó energiával kezdtük a meccset, rengeteg labdát szereztünk, az ellenfél irányítóit az első pillanattól kezdve nyomás alatt tartottuk. Ez az energia aztán átragadt a többiekre is, akik csereként léptek a pályára. Időnként egészen szép támadásokat produkáltunk. Látszott, hogy ezen a mérkőzésen motiváltak voltak a fiúk arra, hogy odafigyeljenek azokra a dolgokra, amiket edzésen gyakorlunk, itt most főleg a zóna elleni támadásra, valamint a védekezési rendszer játék közbeni váltására gondolok. Gratulálok mindenkinek!

2021-03-14 Rácalmás, Országos Kadett Bajnokság, DNY Régió „A” csoport

Dunaújvárosi Sárkányok/A – Paks ASE/B 65-54 (10-8, 18-13, 21-20, 16-13)

Pontok: Horváth 32, Matucza 18, Hoffmann 4, Szűcs Á. 4, Simon 3, Véner 2, Illés 2, Hajnal, Szűcs Z., Varga, Csernák, Rabi.

Összefoglaló: Ez egy nagyon kemény meccs volt. A paksiaknál sok hiányzó volt, és a többség biztosan 1-2 évvel fiatalabb volt nálunk. De nagyon nagy akarattal, gyakran már szerintem faulthatáron túli erőszakos védekezéssel bebizonyították, hogy nagyobbak ellen is lehet szorosat játszani. Nálunk ez például U18-ban sokszor hiányzik. Előző nap is játszottunk egy kemény meccset Kozármislenyben, és ez talán befolyásolta a teljesítményünket ezen a mérkőzésen, mert többen ott kisebb sérüléseket szereztek. De így is csak magunkat hibáztathatjuk, hogy ez a meccs szoros lett, mert valami rekordmennyiségű ziccerhelyzetet dobtunk mellé. Hozzá még kihagytunk 16 büntetőt is. Pontosabb játékkal dobhattunk volna még 20 pontot legalább. Ha így játszottunk volna szombaton Kozármislenyben, lehet, hogy azt nem nyertük volna meg. A védekezésünk rendben volt, s ez majdnem minden meccsen így van, rendszeresen stabilan 60 pont alatt tartjuk az ellenfeleinket.

 

You must be logged in to post a comment Login