Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

FMKSZ női bajnokság

Old Girls – Dunaújvárosi Vadmacskák 89 – 42 (22-11, 26-4, 28-13, 13-14)

Pontszerzők: Kósa Zsófi: 17p, Hutterer Hella: 12p, Kriston Júlia 9/3p, Kovács Adél: 4p, Gálfi Ramóna: -, Kovács Cintia: -, Szilágyi Ágnes: -, Török Elvira: -, Varjú Noémi: -,

A tavalyi bajnokhoz látogattunk Fehérvárra. Tudtuk, hogy rutinos idősebb játékosaik alkotják a keretüket. Így próbáltunk arra hajazni, hogy mivel mi fiatalabbak vagyunk, majd lefutjuk és kifárasztjuk őket. Az első negyedben még tartottuk magunkat, csak 11 pont volt a különbség. Próbáltunk kint maradni egész pályán, és labdákat szerezni. Ez egy ideig működött, de ellenfelünk rutinból megoldotta a labdafelhozatalt. A védekezésünk itt még rendben volt. Kosarakat inkább azért kaptunk, mert bevittek bennünket palánk alá, és ott a testi adottságaikat kihasználva erőből megoldották. Nem gyakoroltuk még, hogy a magas embereket palánk alatt, hogyan védjük, de ez is majd a tananyag része lesz. Sokat cseréltünk, próbáltunk mindig friss embereket tartani a pályán. Ennek ellenére a második negyed volt a mumus negyedünk.

A besegítéseink, itt nem működtek olyan jól és a rotációnk is lelassult.  Attól függetlenül, hogy nekünk kellett elvben gyorsabbnak lennünk, mégis minket vertek meg egy leütésből. Túl lassú az első lépésünk, és nem merjük „front-olni” esetleg leütközni a befutásokat.

Voltak nagyon szép megoldásaink és helyzeteink is, amit a lányok nagyon szépen felismertek. Látszottak rajtunk azok a megoldások, amiket gyakorlunk edzéseken. Voltak azért labdaszerzéseink, amiből Kósa Zsófi vagy Kriston Júlia kosarakat szerzett. Voltak szép betörés utáni kiosztások, amiből Adél dobott tempót. Egyszóval látszik a fejlődés, de még hosszú út áll előttünk.

Ami pedig nem mellékes, hogy tavaly több mint 100 pontot dobtak nekünk, amit a mai napon sikerült megakadályoznunk.

Sajnáltam Sinkó Gabriellát, aki keresztszalag szakadás miatt nem tudott játszani, de ott volt a csapat mellett így is. Jobbulást kívánok neki és gyors felépülést az egész csapat nevében!

Drab Attila

edző

You must be logged in to post a comment Login