Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11 Dunavecsei Sárkányok – fejlődünk

Újabb fordulót játszottunk; újabb gyerekek ismerkedhettek a kosárlabdával „komoly” rendezvényen.

Bár nem sikerült győzni a mérkőzéseinken, több szempontból is előre léptünk. Az első a létszám: annak ellenére, hogy voltak betegség miatt hiányzóink, már 10 dunavecsei gyerekkel is ki tudtunk állni! Óriási öröm volt Sifrát, Nimródot és Levit látni a pályán!

Az első meccsen a Tatabányai Medvék csapata ellen léptünk pályára. Náluk már három játékos dobta magabiztosan a ziccert, nem volt esélyünk. A harmadik negyedet megnyertük viszont, erre nagyon büszkék lehetünk!

A második meccsen az ellen a veszprémi csapat ellen játszottunk, akiket Veszprémben 2 ponttal győztünk le legutóbb, egy utolsó másodperces kosárral. Most is izgalmas, kemény meccset játszottunk, de sajnos a győzelem most az övék lett a pályán. Viszont, mivel csak 7 fővel jelentek meg, hivatalosan mi győztünk 2-0-ra.

Összességében még félénkek, bátortalanok vagyunk a pályán. A fiú edzéseinken nincs olyan alkalom, hogy a fiúk ne verekednének össze egymással. Amikor ismeretlen gyerekek ellen játszunk, sokan szó szerint hátra tett kézzel védekeznek az ellenfélen, nehogy érintkezzenek velük. Persze ehhez csak idő és tapasztalat kell.

Amiben viszont előre léptünk: a technika. Többször láthattunk szabályos, szépen kilépett ziccerkísérletet. Többször próbálkoznak a gyerekek cselekkel. A játék öröme látszik rajtuk, és ez a legfontosabb.

2022-01-15 Dunaújváros, Országos Kenguru Bajnokság, Fejér régió, „F” csoport.

AF-Tatabányai Medvék – Dunavecsei Sárkányok 77-31 (18-10, 21-8, 10-11, 28-2)

Sajnos ezen a meccsen a jegyzőkönyvvel gondok voltak, így nem tudunk a pontokról beszámolni

Dunavecsei Sárkányok – VUKE U11 Simonyi 2-0 (6-3, 12-10, 4-7, 3-9)

Pontok: Roszik Csaba 4, Prohászka Simeon 3, Bogdán Levente 3, Prohászka Nimród 3, Nagy Sifra 3, Balázs Alexa 3, Karácsony Henrietta 2, Kovács Zorán 2, Halász Noel 1, Lovas Noel 1.

You must be logged in to post a comment Login