Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – győzelem a városi rangadón

Az előző mérkőzésen még októberben kikaptunk a Villámoktól 10 ponttal. Akkor abszolút alábecsültük őket, fegyelmezetlenül játszottunk. Zónájuk ellen szükséges a fegyelmezett, higgadt, rendezett játék. Szerencsére a második félidőre sikerült átvenni a mérkőzés irányítását, okos támadásokkal és agresszív védekezéssel kiharcoltuk a győzelmet.

Bár a mérkőzés második felét 55-25-re nyertük, és az első félidő után még 32-40 volt, én úgy éreztem, hogy a második negyedben nyertük meg. Egy gyenge első negyed után, ekkorra sikerült a fiúknak beletörődni abba, hogy a zóna ellen passzolni kell, és csapatjátékot játszani.

A két félidő között nem is nagyon mondtam mást nekik, minthogy ezt a meccset meg fogjuk nyerni, ha így folytatjuk.

Mindenki dicséretet érdemel, tényleg parádés második félidőt produkáltunk, és örülök, hogy mindenki játszhatott, illetve, főleg annak örülök, hogy mindenki abszolút odatette magát védekezésben. Példaképnek Csendes Tibit emelném ki, akinek a negyedik negyed elején nagy szerepe volt a 20:0-ás rohamunkban; méghozzá úgy, hogy kosarat nem is dobott.

Gratulálok Bak Máténak is, aki ritkán látott higgadtsággal játszott, teljesen hiszti nélkül. Így tovább! Valamint Szűcs Marcit is, aki elfogadta, hogy nálunk nem a pontszerzés a fő feladata, és védekezésével, lepattanószedésével és szép passzjátékával nagy mértékben járult hozzá a győzelemhez.

Még egyszer gratulálok mindenkinek, szép volt, kiváncsi leszek, hogy hogyan fogunk erre reagálni szombaton a Szekszárd letámadása ellen.

2018-12-12 Dunaújváros, Országos Junior Bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok U18 – Dunaújvárosi Egyetem DSE Villámok 87-65 (16-25, 16-15, 31-13, 24-12)

Kezdők: Csépányi Olivér 7/3, Bak Máté 20, Katona Kristóf 27/15, Kőhalmi Kálmán 11/3, Szűcs Marcell 14. Cserék: Csendes Tibor, Molnár Kevin, Majdán Máté 6/6, Flaisz Lóránd, Talpai Viktor, Orbán Soma 2.

You must be logged in to post a comment Login