Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 – Hatodik forduló

Újra az A csoportban léptünk pályára Fehérváron. Tisztában voltunk az erőviszonyokkal és a lehetőségekkel, nem volt a gyerekek felé eredménybeli elvárás. Tudásuk szerint tegyenek meg mindent, ennyi volt a kérésem.

Az első meccset az Alba ellen játszottuk. Végig nagyon koncentráltan játszottunk, a gyerekek mindent beleadtak, volt egy kis rövidzárlat néha, de alapvetően elégedetten zárhattuk a mérkőzést.

A DKKA ellen más volt a helyzet. Már nem volt meg az akarás, sok volt az alibizés, a felelősség másikra hárítása. Persze, fáradt volt minden gyerek, de vannak dolgok, amire ez nem lehet mentség. Ez a vereség megalázó volt, ezzel a mérkőzéssel nagyon nem vagyok elégedett.

Sok tanulsága volt a fordulónak. Ez a két csapat merőben másként védekezett, mint az elmúlt 4 forduló ellenfelei. Mi viszont fél év alatt szinte teljesen elfelejtettük az alapjátékunk. Fejlődtünk az 1:1 játékban és védekezésben egyaránt, de a passzjátékunk visszaesett. És az erőnlétünk nagyon messze van a két élcsapatétól.

A 7. forduló nagyon hamar itt lesz, egyértelmű célunk erre a tornára fókuszáltan felkészülni és megnyerni azt. Ami a Paksot és a Marcalit ismerve csak akkor fog sikerülni, ha az eddigieknél is jobban fogunk játszani.

Sárkányok U12- Alba Fehérvár 44- 69 (9-21,18-25,12-11,5-12)
Pontok: Lengyel Zsombor 12 p., Szíj Barnabás 8 p., BJ Peti 6 p., Cserni Anna 6 p.,
Mihók Mandula 3 p., Kovács Léna 3 p., Kovács Szofi 3 p., Kifuth Anna 2 p., Mudra Levi 1 p.

Sárkányok U12- DKKA 23- 73 (2-21,10-25,6-16,5-11)
Pontok: Lengyel Zsombor 12 p., BJ Peti 6 p., Homolya Gergő 2p., Szíj Barnabás 2 p.,
Mudra Levi 1 p.

Molnár Tamás
edző

You must be logged in to post a comment Login