Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18/B – 2023/24

A lényeg, a fejlődés és gyakorlás mellett, hogy nagy küzdéssel a szezon végére sikerült egy győzelmet is elcsípnünk, ezzel pedig az utolsó előtti helyen végeznünk.

A felállás a tavalyi évhez hasonló volt: sok U16-ossal és fiatalabb, viszonylag kezdő U18-asokkal vágtunk neki, a szezonnak, ahol nem is lehetett más elvárás, minthogy használjuk ki a játéklehetőségeket és gyűjtsünk minél több tapasztalatot U18-ban. A szezon első felében gyorsan visszacsúsztunk az utolsó csoportba, ahol állandó ellenfelünkké vált a Várpalota és a veszprémi „b” csapat. Ellenük már tudtunk szorosabb félidőket és negyedeket játszani és bátrabban is játszottunk.

A vereségek miatt láthatóan vesztettünk szezon közben a motivációból és ez sokszor lelassította a fejlődésünket, de végül az alsóházi rájátszásban a veszprémieket nagyon jó hozzáállással fogadták a srácok és 80 percig kőkemény küzdéssel és akarással játszottak. Hiába a dupla mérkőzés, az érződött, hogy sosem fogy el az energia és nem hagy alább a lelkesedés. Már az első meccset is majdnem sikerült behúzni, de a másodikon a folyamatos nyomást már nem bírta az ellenfél, mi pedig szép lassan egy biztos előnyt építettünk ki. Végül 1,5 év után ennek a gárdának és ebben az összeállításban, nem csak utolérni sikerült a korosztályt, de SIKERÜLT AZ ELSŐ MECCSET MEGNYERNI. Várpalota ellen egyik meccset sem sikerült megnyerni, de a pontkülönbségnek köszönhetően így is a veszprémiek előtt az utolsó előtti helyen végeztünk.

A szezon nagy célja volt, hogy a védekezésünk legyen sokkal agresszívabb, illetve támadásban is próbáljunk gyorsak lenni és ne féljünk a nálunk nagyobb ellenfelek ellen is keményen játszani. Ezt lassan kezdtük el megvalósítani, illetve volt egy komolyabb hullámvölgyünk is, de a rájátszás meccseire lényegesen jobb képet mutattunk. Remélem mindenkinek jó tapasztalatokkal szolgáltak ezek a meccsek és jövőre, egy évvel idősebben még többet tudunk nyújtani.

Hajrá Sárkányok!

Eredmények:

https://megye.hunbasket.hu/fejer/csapat-musor/x2324/hun_fej_rfj/744/dunaujvarosi-sarkanyok-u18

You must be logged in to post a comment Login