Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

FMKSZ Női bajnokság 2018.11.06

FMKSZ Női bajnokság 2018.11.06

Várpalota KK – Dunaújvárosi Vadmacskák 48-66 (7-22, 14-12, 13-14, 14-18)

Pontszerzők: Hutterer Hella: 20p, Kósa Zsófia: 18p, Sinkó Gabriella: 14p, Kovács Adél: 10p, Szilágyi Ágnes: 2p, Gálfi Ramóna: 2p, Posch Niki: -,

Első mérkőzésem volt a lányok mellett, így igazából nem tudtam mit kérjek tőlük. Nagy elvárások nem voltak, védekezzünk egész pályán, gyorsan vigyük fel a labdát, legyenek kizárások, és szedjünk sok lepattanót.

Mint az első negyed eredményén látszik, a védekezésünk rendben volt mert csak 7 pontot kaptunk. Kitolt egész pályás védekezésünk volt, amiből sok labdát tudtunk szerezni és megkönnyíteni saját dolgunkat, hogy könnyű kosarakat szerezzünk. Gyors indításokkal sem volt gond, lepattanó után szépen sarkaztunk ki, és vittük fel a labdát.

A második negyed nem volt ennyire fölényes, de talán azért is, mert kicsit elbíztuk magunkat, és kiengedtek a lányok. Sokat kapkodtunk támadásban, és a védekezésünk is alább hagyott. Nem tudtuk levédekezni a Várpalota 7-es játékosát, aki 10 pontot dobott ellenünk. A besegítő védekezésen még sokat kell majd dolgoznunk.

A harmadik játékrészben boksz szlenggel élve „ütésváltás” volt érezhető. Szinte egymás után felváltva estek a kosarak. Próbáltunk egy kis figurát is belecsempészni a játékba, ami zárásokon alapult. Nem gyakoroltuk sokat, de volt, hogy nagyon szép kosarak születtek belőle.

Az utolsó etapban, folyamatosan biztattam a lányokat, hogy ugyanígy küzdjünk tovább, és meg lesz az eredménye. Néha-néha már zsebben érezték a meccset, így kontrollálni kellett őket. A fáradtság észrevehető volt a lányokon, sokat hibáztunk, de az, hogy megnyerhetik ezt a mérkőzést, vitte őket előre. Meg is lett az eredmény: 18 pontos győzelmet arattunk!

Büszke voltam a lányokra, mert nagyon akarták ezt a mérkőzést. Küzdeni fogunk tovább, hogy legyen még ilyen élményben részünk. Gratulálok a lányoknak!

Drab Attila

 

You must be logged in to post a comment Login