Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB II – Nagy arányú győzelem

Az utolsó mérkőzésünket játszottuk hazai pályán ebben a szezonban; mondhatjuk, hogy az alkalomhoz illően búcsúztunk a Rácalmási Sportcsarnoktól.

A rájátszás utolsó hazai meccsén a BKG Szigetszentmiklós jött hozzánk vendégségbe. Szerkezetileg hasonló csapat, mint a Százhalombatta, akiktől legutóbb 1 ponttal kaptunk ki ugyanitt, és a két csapat közötti legutóbbi összecsapását a BKG nyerte 6 ponttal.

Mivel sok a sérültünk, és többen azok közül, akik pályára léptek, még kissé sérülten vagy betegen vállalták a meccset, zónával készültünk a mérkőzést megelőző edzéseinken.

Jól kezdtünk, már az első 6 perc után 21:9 arányban vezettünk, az első negyedben 8 hárompontosból 6-ot sikerült értékesítenünk. Ez a forma nagyjából a meccs végéig tartott, most jól dobtunk kintről, 40% fölött az egész mérkőzésre tekintve. A védekezésünk is rendben volt, az ellenfélnél az első három negyeden keresztül extra teljesítményt nyújtó játékost az utolsó negyedben külön fogtuk, a végén pedig majdnem 40 pontos győzelemnek örülhettünk.

Akaratból ennél a csapatnál soha nincs hiány, ezt ma is mutatták a srácok; akkor is, amikor nagy arányban vezettünk, ugyanolyan lelkesedéssel vetődtek a labdákért, zártak ki, dolgoztak védekezésben, mint az elején. Hogy ez csapatmunka volt, az is bizonyítja, hogy a hét bevethető játékosunkból hatan 10 pont fölött dobtak, és hárman is szedtek 10 vagy annál több lepattanót a pontjaik mellett.

Gratulálunk a fiúknak, pénteken visszavágó Budapesten. Nehezebb meccsre számítunk, az ellenfélnél is voltak ma hiányzók. Készülünk, és igyekszünk megnyerni még a hátralévő két mérkőzésünket a szezonban.

2024-04-27 Rácalmási Sportcsarnok, NB II. rájátszás, Közép csoport

Dunaújvárosi Sárkányok – BKG Szigetszentmiklós 101-63 (22-14,21-20,33-19,25-10)

Csapat: Hoffmann 21/9 (10 lepattanó, 9 gólpassz, 3 szerzett labda), Matucza 11 (16 lepattanó), Rabi 17/6 (10 lepattanó), Bognár 20/18 (8 lepattanó), Csernák 18/12 (8 gólpassz), Hajnal 11/9, Véner 3/3

Köszönjük a Rácalmási Sportcsarnoknak, hogy használhattuk az általuk készített fényképet a beszámolónkhoz!

You must be logged in to post a comment Login