Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – Hetedik és nyolcadik forduló

Áprilisban végett ért a kadett korosztály bajnoksága is. Utolsó meccseinkből kettőt hazai pályán, egyet Veszprémben játszottunk.

Hazai pályán elsőként a VUKE U16/A  csapata ellen játszottunk, az odavágón kikaptunk, így nagy akarattal vágtunk neki a mérkőzésnek. Jobbnál- jobb helyzeteket dolgoztunk ki, viszont ebből sokat ki is hagytunk. Küzdésből ezen a mérkőzésen nálam jelesre vizsgázott a csapat, de az üres ziccereket be kell dobni. Ezekkel együtt, 8 ponttal kaptunk ki, ami persze fáj, de egy jobb dobószázalékkal sima lehet későbbiekben majd a győzelem.

Dunaújvárosi Sárkányok- VUKE U16/A       87-95 

Pontok: Kovács Bercel 29/3p; Sötéth Ádám 16p; Werner Péter 14p; Bak Csanád 11/3p; Berki Olivér 4p; Nagy Erik 4p; Szabados-Máté Martin 4p; Csőregi Balázs 3p; Gozón Noé 2p; Grestmayer Márk; Kovács Kristóf

 

A soron következő ellenfél Tapolca volt, tudtuk, hogy van kettő-három jó játékosuk, s hogy rájuk figyelni kell. Már az első negyedben kiderült, hogy fejben kicsit még szüneten vagyunk. A tapolcaiak felállt védekezése ellen egyéni megoldásokat erőltettünk a csapatjáték helyett, aminek a vége viszont rendre eladott labda lett, így az ellenfél könnyű kosarakat tudott szerezni.

A vége sima vereség lett, pedig egy jobb védekezéssel akár szorosabb is lehetett volna a mérkőzés kimenetele.

Dunaújvárosi Sárkányok- Tapolcai Sziklák 65-105

Pontok: Kovács Bercel 15p; Sötéth Ádám 13/3p; Bak Csanád 10p; Berki Olivér 8p; Grestmayer Márk 6p; Werner Péter 4p; Nagy Erik 4p; Csőregi Balázs 2p; Bogáth Botond 2p; Szabados -Máté Martin 1p; Gózon Noé; Lengyel Zsombor;

 

Utolsó mérkőzésünket a VUKE U16/B csapata ellen játszottuk Veszprémben. A tét nem volt kicsi, ha vesztünk utolsók leszünk, ha nyerünk akkor, akár a hatodikak is lehetünk.

Úgy kezdték a fiúka mérkőzést, ahogy egy utolsó mindent eldöntő találkozót kell. Védekezésünk jónak volt mondható, a srácok nem engedtek könnyű kosarat dobni. Ellenben nekünk sikerült labdákat, és könnyű kosarakat szerezni, s így előnyt kidolgozni. Ahogy nőtt a különbség, úgy váltunk egyre magabiztosabbá.

A befektetett munka meghozta gyümölcsét, nagy előnnyel megnyertük a veszprémiek B csapata elleni mérkőzést.

 

VUKE U16/B -Dunaújvárosi Sárkányok 57-92

Pontok: Kovács Bercel 34p; Bak Csanád 15/3p; Werner Péter 13p; Sötéth Ádám 12p; Berki Olivér 6p; Lengyel Zsombor 4p; Nagy Erik 2p; Csőregi Balázs 2p; Bogáth Botond 2p; Szabados Máté Martin 2p; Grestmayer Márk; Bíró -Juhász Péter;

 

Ezzel véget ért az országos regionális kadett bajnokság, amelyet a hatodik helyen zártunk. Az elért eredménnyel kapcsolatban van bennem némi hiányérzet. Azt gondolom, hogy ez a csapat jobb helyezést is el tudott volna érni.

Ebben a szezonban is értékes tapasztalatokat szereztünk. A szezon hátralevő részében a csapat védekező- és támadó játékán fogunk dolgozni, emellett folytatódik tovább az egyéni képzés is.

 

Csányi Róbert
edző

You must be logged in to post a comment Login