Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 – Ötödik forduló

Az ötödik fordulót végre hazai pályán tudtuk megrendezni újra. Mostanra a négy legjobb csapatot országos bajnokságba küldték, a régiónk neve pedig alsóház lett.
Ellenfeleink a Várpalotai Párducok (akiket legutóbb legyőztünk), és a Balatonfüred gárdája voltak (akiktől egy igencsak emlékezetes meccsen 1 ponttal kaptunk ki).
A Párducok ellen kezdtünk, és repülő rajtot vettünk. A félidőre egyértelműsítettük, hogy csakis a győzelemmel leszünk elégedettek, majd a végére kiengedve kicsit, de megérdemelten és magabiztosan nyertünk. A harmadik negyed utolsó pillanatában felnőtt meccsen is ritka kosár született, ugyanis Sötéth Ádám 16 méterről szerzett kosarat. Egy 10 éves fiú, a saját védő térfeléről.
A második meccsen bizonyítási vágytól fűtve szálltunk harcba a Balatonfüred ellen. Tőlük kaptunk ki utoljára a bajnokságban, és most igazán meg akartuk mutatni, hogy mennyit fejlődtünk. Csapatként gondolkozunk, csapatként küzdünk és csapatként kívánjuk elérni a céljainkat. Tudtuk, hogy a Füred első ötöse sokkal erősebb, így a mi első ötösünk feladata a maximálisan koncentrált védekezés volt. Gyakorlatilag egy kettő perces rövidzárlatot leszámítva jól védekeztek és támadtak, mindkét negyedüket egálra hozták. A második sornak kellett nyerni a meccset. Ezt tudták is, és nem rettentek meg tőle. Nem túlzás talán azt állítani, hogy elsöpörték az ellenük felállókat. Így a mérkőzés végére pontosan az első mérkőzéssel megegyező különbséget hoztunk össze.

Azt hiszem, hogy most már ezek a gyerekek minden kalapemelést és dicséretet megérdemelnek. A második fordulóban elszenvedett 1 pontos vereség óta zsinórban 7 meccset nyertek meg, és a harmadik tornagyőzelmet aratták. Az edzéseken elvégzett munka beérett és bebizonyították maguknak, hogy akarattal és alázattal nagyon messzire lehet jutni. Jelenleg a régió 10 legjobb csapatába kerültünk, ahol pedig játszik a két fehérvári akadémia, és Paks(NB1/A), valamint Veszprém(NB1/B piros) utánpótlása is. A következő hetekben a csapatjátékot és a csapatvédekezést fogjuk csiszolni, hiszem, hogy van még feljebb is.
Bravó, Gyerekek!

Dunaújvárosi Sárkányok – Várpalotai Párducok 79-44 (22-3, 25-10, 20-16, 12-15)
Pontszerzők: Kassai Dávid 23 p., Kiss Fanni 23 p., Sötéth Ádám 11 p., Lengyel Lili 8 p., Sarvajcz Dávid 6 p., Pölöskey András 4 p., Werner Péter 2 p., Mihók Mara 2p.

Dunaújvárosi Sárkányok – Radi Balatonfüred 82-47 (15-16, 33-11, 14-14, 20-6)
Pontszerzők: Kiss Fanni 26 p., Kassai Dávid 23 p., Lengyel Lili 13 p., Sötéth Ádám 11 p., Werner Péter 3 p., Sarvajcz Dávid 3 p., Pölöskey András 2 p., Mihók Mara 1p.

Molnár Tamás
edző

You must be logged in to post a comment Login