Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 lány – Pest Megyei kadett bajnokság

Pest Megyei Kadett bajnokság 2019.03.09.

Dunaújvárosi Vadkutyák – PSK Hernád 77-65 (24-24, 21-15, 18-16, 14-10)

Pontszerzők: Hutterer Hella: 40 p, Kovács Adél: 19 p, Szilágyi Ágnes: 11 p, Gálfi Ramóna: 5 p, Köller Mónika: 2 p, Posch Niki: -, Kriston Júlia: -, Varju Noémi: -, Németh Zsófia: -, Szabó Zorka: -,

Ismételten egy visszavágóhoz érkeztünk. Előző alkalommal 40 ponttal győztünk, ennek tükrében vártuk ezt a találkozót. Nem szerettem volna, ha elbíznánk magunkat, mert valljuk be, a sportban soha nem lehet lebecsülni az ellenfelet.
Ezt mutatja az első negyed eredménye is mert végig egálban voltunk. Szinte felváltva estek a kosarak. Ennek ellenére hoztuk az elvárt teljesítményt.
A második etapban sikerült átvennünk az irányítást és magunk javára fordítani a mérkőzést. Voltak kihagyások, mint minden meccsen, és még mindig túlságosan hamar fáradunk el fejben.
Jött a harmadik negyed, az eredményen is látszik mennyire szívós az ellenfelünk, és nem akarja könnyen odaadni ezt a győzelmet. Talán ez a felvonás volt, amikor igazából fel kellett ráznom a csapatot. Kezdtünk védekezésben kihagyni és ezt gyorsan rendben kellett szedni. Meg lett az eredménye, mert mindenki megrázta magát és valami parádés védekezést láthattunk. Örülnék neki, ha ezeket el lehetne kerülni, és a lányok maguktól is vállalnák ezt a mentalitást. Itt Hella és Noémi, nagyon megrázta önmagát és iszonyatos munkát fektetett a védekezésbe. Niki is hozta a kötelezőt.
Az utolsó negyedet is sikerült lehoznunk, és meg lett az eredménye.
Örültem, hogy Adél is kijött a hullámvölgyből és vissza zárkózott a pontdobók közé. Mindenki hozzátette a magáét, amiben jó. Örömvolt látni a lányokat mennyire felvillanyozta őket a győzelem.
Ma egy két pillanatot leszámítva szép csapatmunkát láthattunk. Amiben rengeteget kell fejlődnünk, hogy a figyelmünket egyre jobban kitoljuk és fegyelmezettebben kell játszanunk.

Pest Megyei Kadett bajnokság 2019.03.12.

Dunaújvárosi Vadkutyák – Monor SE 22- 103 (7 -28, 2-25, 2-25, 11-25)

Pontszerzők: Hutterer Hella: 13 p, Kovács Adél: 4 p, Szilágyi Ágnes: 3 p, Posch Niki: 2 p, Köller Mónika: , Kriston Júlia: , Varju Noémi: , Németh Zsófia: ,

Szerintem nem túlzás, hogy a szezon legnehezebb mérkőzése előtt álltunk. Semmi mást nem kértem a lányoktól, csak hogy mindenki saját maximumán teljesítsen, és a védekezésbe fektessünk nagyobb hangsúlyt.
Picit úgy éreztem, hogy a mérkőzés előtt már feladták a lányok. Én is hibás vagyok ebben, mert nem sikerült kellőképpen motiválnom őket.
Nem voltunk könnyű helyzetben, mert Hellát nagyon szoros emberfogással fogták egész pályán, a többiek pedig zónát védekeztek. Ilyen védekezési formával még nem találkoztak a lányok, de meg kellett oldanunk a helyzetet.
Ellenfelünk negyedről negyedre váltogatta védekezési stratégiáját, ezzel akartak összezavarni minket. Valljuk be, sikerült. Még mindig rengeteg a figyelmetlenség, nem ismerjük fel mikor kell az ember elleni játékunkat játszani és mikor kell zóna ellen támadnunk. Ma egyszerűen nem volt meg a kellő összpontosítás bennünk. Beletörődtünk abba, hogy ellenfelünk ennyivel jobb, és nem volt meg a kellő akarásunk sem.
Eljött az utolsó negyed, nem tudom mi történt, valószínűleg felhúztuk magunkat azon, hogy kaptunk egy két bodicseket és a bírok sem fújtak be minden faultot. Itt kezdtünk úgy játszani, amit már a meccs elejétől kellett volna. Működtek a besegítések, szedtük a lepattanót, kitéptük ellenfelünk kezéből a labdát. Öröm volt nézni őket.
Ha így játszottunk volna végig, teljesen más lett volna a mérkőzés képe. Azon is változtatnunk kell, hogy a megbeszélt stratégiát kövessük. Amíg ez nincsen meg nem tudunk előre lépni. A kosárlabda egy komplex játék, nagyon fontos a kreativitás, de a mai játékban nagyon sok szervezésre és stratégiára van szükség, hogy eredményes legyen egy csapat. Ha ezt tudjuk követni akkor jók leszünk, ha nem akkor sajnos becsúsznak ilyen eredmények.
Dolgozni fogunk rajta, és előbb utóbb meg lesz az eredménye.

Hajrá Vadkutyák!

Drab Attila
edző

 

 

You must be logged in to post a comment Login