Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – jó utolsó meccs

Utolsó mérkőzésünk az idei NB2-es bajnokságban a dombóváriak ellen volt. Idegeben 100 ponttal kaptunk ki, nem voltunk képesek megküzdeni velük. Hazai pályán „csak” 33 ponttal kaptunk ki, és a harmadik negyed végén még 20 pont alatt volt a különbség.

Hogy Csépányi Zalán szavaival éljek: „geci jó meccs volt”. Aki csak az eredményt nézi, nyilván azt látja, hogy az egyik csapat simán megverte a másikat. De amióta zóna védekezésre váltottünk főleg, nagyot lendült előre a játékunk, a fiúk újra érdekesnek találták a kosárlabdát.

Nem adtuk olcsón a bőrünket, nagyon jól küzdöttünk, szépen támadtunk egy egyelőre nálunk erősebb csapat ellen.

Büszke voltam a fiúkra, mert ezen a meccsen fegyelmezetten játszottak végre 40 percen keresztül, a védekezésünk is rendben volt, és önzetlenül támadtunk. Negyedet nyertünk egy olyan csapat ellen, akiktől legutóbb százzal kikaptunk. Ha jövőre is így fejlődünk, remélhetőleg már nem az utolsó előtti helyért fogunk versenyezni.

A mérkőzés mélypontja egyébként az utolsó pillanatban történt, amikor a végső sípszóra egy dombóvári játékos szándékosan teljes erőből orron dobta Katona Kristófot a labdával, így végül munkára kényszerítve a mérkőzésen ambulánsozó egészségügyi személyzetet.

2019-04-06, NB2 Férfi Nyugat

Dunaújváros – Dombóvári Kosársuli 61-94 (10-26, 22-19, 16-31, 13-18)

Kezdők: Horváth 1, Csépányi 24/9, Bak 2, Katona 6, Kálniczky 12/6. Cserék: Szűcs 5, Molnár 7, Matucza 4.

You must be logged in to post a comment Login