Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 – Harmadik forduló

A harmadik fordulóra megtépázott csapattal, de így is 12 fővel tudtunk kiállni. Bíró- Juhász Peti csinos kis boka sérüléssel is vállalta a játékot, amiért nagyon hálásak vagyunk neki. Mandula hiányára már készültünk előre, így annyira nem volt probléma, hogy nem a szokásos ötösök léptek parkettra.

Az előző forduló után némileg az edzéseken is változtattunk. Több játék volt a palettán, ahol a tempó, a védekezés volt előtérben, ezzel előtérbe helyezve a küzdést és a futást. Utólag azt mondhatom, hogy kifejezetten jól sült ez el.

A Marcali ellen határozottan nyerni akartunk. Ez volt a minimum célunk. Két fantasztikus játékosuk van, rengeteg pontot szereztek, olyan helyzetekből is, ami után én is csak tapsolni tudtam. De csapatként, bocsánat, CSAPATKÉNT jobbak voltunk. Mert Zsombor 3-ik negyedbeli pontparádéja igencsak elismerésre méltó, 12 gyerek harcos védekezése kellett a győzelemhez. Már sokkal több lepattanót szereztünk, és az ellenfél minden játékosának vért kellett izzadnia, ha pontot akart szerezni.

A Paks egy más kávéház. Ha csak egy videórészletet látnék róluk, akkor is tudnám, hogy ők azok, annyira jellemzően védekeznek és támadnak. Két nagyon hasonló erősségű csapat játszott, egy U12-es mércével nézve kifejezetten tiszta és színvonalas mérkőzést, ahol ők kevesebbet hibáztak, és erővel jobban bírták a végét, így megérdemelten nyertek.

Nyilván csalódott lehetnék a második mérkőzés elvesztése miatt, de meglepően nem vagyok. Az elmúlt fordulóhoz képest annyit javult  a hozzáállás és a küzdés, hogy valójában a látottakkal elégedett vagyok, és büszke a gyerekekre. Persze innentől ez a hozzáállás elvárás lesz. A következő fordulóban megint egy új csapattal találkozunk, és reményeim szerint a Veszprém ellen is meg tudjuk mutatni, hogy jobbak vagyunk, mint azt az előző fordulóban mutattuk.

 

Sárkányok U12 – Marcali Szürkefarkasok 68- 51 (16-12,16-17,22-10,14-12)

Pontok: Lengyel Zsombor 28 p., BJ Peti 14 p., Buzási Zalán 7 p., Kovács Szofi 4 p., Kovács Léna 4 p., Mudra Levente 4 p., Szíj Barnabás 4 p., Kifuth Anna 2 p., Nagy Gábor 1 p.

 

Sárkányok U12 – Paksi Harcosok 46- 60 (9-5, 14-21, 15-17,8-17)

Pontok: Lengyel Zsombor 14 p., Mudra Levente 7 p., Kovács Léna 6 p., Buzási Zalán 5 p., Szíj Barnabás 4 p., BJ Peti 4 p., Kovács Szofi 3 p., Kifuth Anna 2 p., Bíró Panna 1 p.

 

Molnár Tamás
edző

You must be logged in to post a comment Login