Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 lány – Pest Megyei Serdülő bajnokság

Dunaújvárosi Szitakötők – Gödöllői Sportklub 25 – 110 (2-25, 7-29, 6-24, 10-22)

Pontszerzők: Szoták Zoé: 8 p, Szilágyi Ágnes: 6 p, Köller Mónika: 4 p, Szalai Lili: 4 p, Szabó Zorka: 3 p, Láng Niki: -, Soós Luca: -, Varjú Veronika: -,

 

Dunaújvárosi Szitakötők – Gödi SE (DK Kiscicák) 24 – 133 (5-36, 1-38, 8-34, 10-25)

Pontszerzők: Szalai Lili: 11 p, Szilágyi Ágnes: 5 p, Szoták Zoé: 3 p, Szabó Zorka: 3 p, Köller Mónika: 2 p, Láng Niki: -, Soós Luca: -, Varjú Veronika: -,

Nem szeretném kettéválasztani a két mérkőzést. Talán úgy érzem ez volt a legnehezebb fordulónk eddig. Annyi volt a célkitűzésünk, ami mindig is, szépen építsük fel a játékunkat, és építsük be azokat az elemeket, amiket gyakorlunk. Mindig nagyon álmosan kezdjük a meccseket, időbe telik mire felvesszük a ritmust és elkezdünk kosárlabdázni. Rosszabb esetben ez a második félidőben következik be. Aki valaha is sportolt valamit, az jól tudja, ha nagy előnnyel vezet a másik csapat, akkor oda a motiváció. Kevesen is voltunk ismételten, mindösszesen nyolcan tudtunk kiállni. Nagyon könnyen elfáradunk, testben és fejben is.

Azért így is voltak nagyon szép megoldásaink, és ami nagyon fontos csapatjáték volt. A védekezésünk is lassan, de alakul. Nem mindig értik a lányok mikor hova kell menniük védekezni, mikor kell, és mikor nem kell besegíteni. Ha jól emlékszem volt is egy olyan szituációnk, besegítettünk amikor nem kellett volna és kaptunk is egy büntetőt védekezési szabály megsértése miatt. Ezeket mindig elővesszük edzésen és idejével bízom benne, hogy tudatosulni fog bennük.

Nagyon örültem Láng Nikinek, hogy mert labdát felhozni, és adott esetben betörni. Testszik Köller Móni harcossága, Zoé is megrázta magát, kijött a hullámvölgyből és agyon szépen dolgozik. Összességében jó volt látni a küzdeni akarást a csapatban. Ez a hozzáállás kellene már a feldobás pillanatától. Reméljük a következő fordulóban már teljes csapattal tudunk küzdeni.

Hajrá Szitakötők!

Drab Attila

edző

 

You must be logged in to post a comment Login