Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18A – 13 győzelem, 1 vereség az alapszakaszban

Fotó: Ihász Martin

Az alapszakasz utolsó napján hoztuk a kötelezőt. Nem ment könnyen, de sikerült. Sajnos Hoffmann Vajk csonttörést szenvedett, így a rájátszást ki kell hagynia. Sikeres felépülést kívánunk!

Az első mérkőzés a VUKE/B ellen jól kezdődött. A fiúk fel voltak készülve, meg akarták mutatni a legutóbbi tatai kudarc után, hogy mit tudnak. Szépen játszottunk, azonban ezen a mérkőzésen Vajknak először a jobb, aztán a bal bokája fordult ki. Sajnos az utóbbinál enyhe csonttörés is történt, bár erről akkor nem tudtunk még, másnap derült ki.

Így a második mérkőzésen 30 percet játszott, 18 pontot dobott úgy, hogy az egyik bokája rögzítve volt, a másik lábán pedig csonttörés. Nem semmi!

A második meccs nehézkesen ment, a veszprémi A-csapat nagyon jól küzdött. Korábban a szezonban kétszer vertük őket 50 ponttal, és feladták, most nem. A fent említett sérülésen kívül fault problémákkal is küzdöttünk, a harmadik negyed elején Rabi Dávid kipontozódott, és még alacsonyabbak lettünk a pályán. Egy izgalmas, nagyon kemény meccsen, Matucza Csabi vezetésével végül sikerült tartani a második negyedben felépített előnyünket. Dicséret illeti a fiúkat, mert képesek voltak erősnek maradni és összpontosítani a feladatokra akkor is, amikor a negyedik negyedben nyomás alatt voltak.

Húsvét után következik a rájátszás. Nehéz dolgunk lesz így, hogy a keret még szűkebbé vált, de büszkék lehetünk magunkra a szezon alatt elvégzett munkáért. Nem csak azért, mert a 14 meccsből 13-at megnyertünk; a gyerekek sokat tanultak és fejlődtek, nagyszerű csapatot alkottak, összefogtak, és mindig jól reagáltak a nehézségekre.

Boda Gábor, edző

2023.04.01. Rácalmási Sportcsarnok, Junior Bajnokság, KE Régió

AF-Dunaújvárosi Sárkányok – VUKE/B 88-23 (27-6, 25-4, 26-4, 10-9)

Csapat: Hoffmann 27, Hajnal 16/9, Rabi 15, Matucza 13, Bíró-Juhász 7, Véner 6/3, Szűcs 4, Nagy, Prétor

AF-Dunaújvárosi Sárkányok – VUKE/A 85-77 (18-18, 26-13, 19-20, 22-26)

Csapat: Matucza 22, Hoffmann 18/6, Hajnal 12/3, Bíró-Juhász 11/3, Szűcs 10/6, Rabi 8, Véner 4, Nagy, Prétor.

You must be logged in to post a comment Login