Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 – Harmadik forduló

A harmadik fordulóra a Velencei Vadkacsákkal és a Fűzfő csapatával kerültünk össze. A Fűzfővel az első, a Vadkacsákkal pedig mindkét korábbi fordulóban játszottunk már. Így tudtuk, hogy mire számítsunk, de az edzéseinket nem hangoltuk a fordulóra, csakis az elérni kívánt célokhoz igazítottuk.
Meglepő módon a Vadkacsák egy szinte ismeretlen csapattal jöttek. Az első félidőben stabil előnyt építettünk fel, így a második félidőben azzal az utasítással léptek a gyerekek pályára, hogy kötelezően azért kell dolgozni, hogy a labdával kevesebbet találkozó játékosokat hozzuk a lehető legtöbbször helyzetbe. Ez kifejezetten jól sikerült, ezért az egész csapatot dicséret illeti.
A Vadkacsák a Fűzfővel egy szoros mérkőzést játszott, így a második meccsre mindkét félidőre készültem feladattal. Az első félidőben talán a szülők is észrevették, hogy kifejezetten csendben üldögéltem. A feladat az volt, hogy használják a tudásukat önállóan, én kintről nem irányítok. Próbáljanak beszélni egymással, és oldják meg önállóan a játékszituációkat. A Kassai ötös játék közben tudott is ebből teljesíteni, míg Fanniék inkább a játékszünetekben beszéltek, az embereket is önállóan osztották ki. Egy új irányba nyitottunk, ami igen fontos része a kosárlabdának.
A második félidőben a legfrissebb edzéselemeket kellett volna használni, ezt be kell vallani, hogy szinte egyáltalán nem sikerült. Mivel a célom, hogy február végéig sajátítsuk el az új mozgásokat, így csalódott egyáltalán nem vagyok, hisz Csapatként teljesítettünk kifejezetten jól a mai tornán. Célunk, hogy a következő fordulóban újabb csoportot lépjünk előre.

Dunaújvárosi Sárkányok – Velencei Vadkacsák 73- 35

Dunaújvárosi Sárkányok – Fűzfői AK 63- 26

Molnár Tamás
edző

You must be logged in to post a comment Login