Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

Pest Megyei kadett női bajnokság 2018.11.11.

Pest Megyei kadett női bajnokság 2018.11.11.

Dunaújvárosi Vadkutyák – Paksi ASE „B” 14 -151 (6-39, 2-35, 1-42, 5-35)

Pontszerzők: Hutterer Hella: 6p, Kriston Júlia: 5p, Gálfi Ramóna: 3p, Török Elvira: -, Kovács Adél: -, Posch Nikolett: -, Gulyás Blanka: -, Szilágyi Ágnes: -, Varjú Noémi: -,

Ez nem álmaink mérkőzése, sem edző, sem pedig játékos részről. Tudatában voltunk annak, hogy a Paks milyen játékot képvisel. Agresszív csapdázós védekezést, szervezett gyors indítások jellemzik legfőképp a játékukat. De ebből is inkább a védekezésüket kell kiemelni.

A mérkőzés folyamán végig meg kellett szenvednünk ezzel a védekezési formával. Már abból is problémáink voltak, hogy bedobjuk a labdát az alapvonalról. A keresztbefutásainkat szépen védték, végig passzsávban. Csak amikor zárásokkal próbáltuk bejuttatni a labdát a játéktérre volt némi esélyünk. Gyakran ez sem működött. Igyekeztem variálni, hogy mi működne a lányoknak, de még nekem is meg kell tanulnom, hogy mit várjak el tőlük. Egy biztos: ezt gyakorolni kell még nagyon sokat.

Amikor sikerült a labdát bedobni, akkor jött a következő probléma: labdavezetéssel szeretnénk felhozni a labdát, ami csapda ellen nem működik. Időkérésnél felhívtam erre is a lányok figyelmét, de nem várhatom el tőlük, hogy egyből meg is tudják csinálni.

Felállt védelem ellen is fel kell frissítenünk a tudásunkat arról, amit csinálni kell. Passz-befutás helyett inkább csak kintről hajigáltunk. Nem támadtuk a gyűrűt, hogy ezzel is mozgassuk ellenfelük védelmét.

Ez a mérkőzés nagyon sok mindenre rávilágított, hogy miket kell még gyakorolni.

Lehet, hogy most a lányok kicsit elkeseredtek, de nem lesz ez mindig így. Próbáljuk a hibákat feltérképezni, és javítani. Sok munkára lesz szükségünk, de közös erővel menni fog!

 

Drab Attila

 

You must be logged in to post a comment Login