Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 Rácalmás – Ötödik és hatodik forduló

Országos Regionális Gyermek Bajnokság 5. forduló 2020.02.09.

Rácalmási Sárkányok – Siófok KS 11 – 84 (4-18, 3-26, 2-14, 2-26)

Pontszerzők: Riskó Lőrinc: 4p, Csepregi Luca: 4p, Szilágyi Tamás: 2p, Földi Benedek: 2p, Poór Dénes: 1p, Gönczi Kincső: -, Csató Viktória: -, Ongai Lili: -, Vagyóczki Gergő: -, Gózon Noé: -, Lakatos Dorina: -,

Ajka – Rácalmási Sárkányok 46 – 28 (10-8, 10-10, 22-2, 4-8)

Pontszerzők: Gózon Noé: 6p, Szilágyi Tamás: 6p, Riskó Lőrinc: 5p, Csató Viktória: 5p, Poór Dénes: 3p, Gönczi Kincső: 3p, Földi Benedek: -, Vagyóczki Gergő: -, Lakatos Dorina: -, Ongai Lili: -,

Elérkezett számunkra a 2. forduló, de a bajnokságot nézve már az ötödik. Mi még mindig csak ismerkedünk a mérkőzések hangulatával. Valljuk be bárki, aki először vagy másodszor lép kosárlabda mérkőzésen pályára, mindig van benne egy félsz és egyben egy megfelelés kényszer is. Ez anno nálam sem volt másképp.
Egyáltalán nem számít, hogy győztesen vagy vesztesen jövünk ki egy mérkőzés végén. Ami számít, hogy a gyerekek élvezzék, az edző számára pedig láthatóak legyen azok a dolgok, amiket gyakorlunk. Én úgy érzem mindkét kritériumnak megfeleltünk. A hajtás megvolt, akarat is volt bennünk, ami ezen a tornán hiányzott az az összeszedettség és koncentráció. Ez az első mérkőzésen volt érezhető leginkább.

Az Ajka ellen már más volt a helyzet, sokkal jobban koncentráltunk. Ezt mutatja az első két negyed eredménye is mert ott loholtunk ellenfelünk nyakában.

Ami szerintem rányomta a bélyeget a meccsre, az a harmadik negyedben az ellenfél nem megfelelő védekezése. Úgy érzem nem a megfelelő védekezési szabályok szerint védekeztek és sajnos a játékvezetők is figyelmen kívül hagyták ezt. Az utolsó negyed megint a miénk volt ezért is sajnálatos ez a dolog, főként a gyerekek miatt.

Nem adjuk fel megyünk tovább, folytatjuk a kemény munkát.

 

Országos Regionális Gyermek bajnokság, 6. forduló, 2020.03.01.

Péti Darazsak – Rácalmási Sárkányok 32 – 44 (12-16, 5-8, 10-10, 5-10)

Pontszerzők: Riskó Lőrinc: 12p, Poór Dénes: 10p, Szilágyi Tamás: 7p, Gózon Noé: 4p, Földi Benedek: 3p, Ongai Lili: 2p, Csepregi Luca: -, Vagyóczki Gergő: -, Lakatos Dorina: -,

Rácalmási Sárkányok – Ajka 25 – 32 (2-12, 13-12, 4-8, 6-0)

Pontszerzők: Gönczi Kincső: 7p, Poór Dénes: 6p, Szilágyi Tamás: 6p, Lakatos Dorina: 2p, Földi Benedek: 2p, Gózon Noé: 1p, Vagyóczki Gergő: 1p, Csepregi Luca: -, Riskó Lőrinc:- , Ongai Lili: -,

Elég messzire, Ajkára kellett utaznunk ahhoz, hogy ismételten egy fantasztikus Rácalmási csapatot lássunk kosárlabdázni.
Már az első mérkőzésen látszott mennyi munka és akarat van ebben a csapatban. Komolyan mondom leesett az állam, hogy milyen megoldásokat húztak elő a kalapból a gyerekek. A labdafelhozatalunknál, csak annyit lehetett látni, hogy a labda csak száll kézről kézre. Szó szerint kipasszoltuk ellenfelünket. Szépen működtek az 1-1 elleni betöréseink is. Védekezésen is rengeteget dolgoztunk, és bizton állíthatom rengeteget léptünk előre ezen a téren is. Nem is lehetett ennek a mérkőzésnek más a kimenetele, mint a győzelem. Büszke vagyok mindenkire mert gyönyörű csapatjáték volt!

Második mérkőzés pár perc szusszanást követően, már a mondhatni rivális Ajka csapata ellen volt. Égett a gyerekekben a vágy, hogy revánsot vegyenek a múltkor elszenvedett vereség miatt.
Valljuk be nem kezdtünk jól, első 5-ünk nem igazán találta a ritmust, és valljuk be el is fáradtunk az első meccs után, így mindjárt 10 pont volt a különbség.
A második 5-ünk többet tudott pihenni a padon. Ez meg is látszott, mert ott folytatták, ahol az első mérkőzésen abbahagyták. Meg is nyertük ezt a negyedet.
A fordulás után sem lehet okom a panaszra mert fergetegeset küzdött mindenki, vetődtünk a labdáért, akartunk, küzdöttünk, de látszottak a fáradtság jelei, főként a befejezéseknél.
A végső felvonásban kezünkben volt a mérkőzés sorsa, űztük, hajtottuk ellenfelünket ez nem is vitás. A kispad folyamatosan együtt élt a játékkal és hajtotta a pályán levő gyerekeket. Sajnos a befejezések itt sem sikerültek, de ettől függetlenül maximálisan kihoztunk mindent magunkból.
Ezzel az akarattal és mentalitással nagyon sokra lehet képes ez a csapat, reszkessenek csak ellenfeleink a következő fordulóban, mert nem fogjuk könnyen adni magunkat.

Hajrá Rácalmás, Hajrá Sárkányok!

Drab Attila
edző

You must be logged in to post a comment Login