Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 – szép utolsó forduló

Az utolsó fordulóhoz ért U14-es csapatunk az országos bajnokságban. Óriásit fejlődtünk az idén: a legalsóbb csoportból indulva, a végére már 9 csapatot magunk mögé tudva végeztünk a bajnokságban. Ezen a fordulón összesítve 80 pontot javítottunk legutóbbi eredményeinken a két ellenfelünk ellen.

Négy héttel el lett tolva ez a forduló, ami talán nekünk nem volt baj. A fiúk két héttel ezelőtt a PMKSZ bajnokságában is szépen végeztek, jól védekeztünk. Reménykedtünk benne, hogy most is sikerülni fog.

Egyébként érdekesen kezdődött a torna, mert kiderült, hogy a szövetség versenyirodája megfeledkezett a fordulóról, és nem küldtek játékvezetőket. Végül a kozármislenyi edzők fújták a meccseket, ahogy tudták, egyedül. De mindenki tisztában volt azzal, hogy most kis fault nem fault, szóval nem volt probléma.

Az első meccsen a Kozármisleny ellen kikaptunk 50 ponttal, de úgy, hogy az utolsó negyedben a kezdő öt már nem játszott, kivéve Ábelt egy kicsit a végén. Gyengén kezdtük ezt a meccset, eleinte féltünk, mert a kozármislenyi gyerekek nagyobbak, acceleráltabbak, nem mertünk odalépni. Így kikaptunk a kosár alatt, valamint leindításokból, amikor úgy döntöttünk, hogy nem éri meg dolgozni vissza. Szóval nem kezdtünk jól, nem volt jó a hajtás, de a vége felé már egészen belejöttünk. A múltkor kb 80 ponttal kaptunk ki.

A második meccsen a Szekszárd várt ránk, akiktől legutóbb 40 ponttal kaptunk ki. Próbáltuk tovább vinni azt a hajtást, amivel az előző meccset befejeztük. Nagyszerűen kezdtünk, 15-6-ra vezettünk 6 perc után, de aztán leálltunk, és az ellenfél az utolsó 4 percben 16-0 rohammal végzett.

A második negyed már jobb volt, a végére pedig sikerült kiharcolni a győzelmet ezen a szoros mérkőzésen. Izgalmas lett, mert még nem sikerült alkalmazni az edzésen gyakoroltakat a letámadós csapda ellen, ezért kétszer is eladtuk a labdát egymás után, de így is tehát 4 ponttal győztünk, ami óriási fejlődés nekünk. Fontos volt a végén Simon Dávid 5 pontja pozíciós játékból; jó volt látni, hogy ezt viszont, amit szintén sokat gyakorlunk edzésen, már tudtuk alkalmazni mérkőzésen is, és meccset nyertünk vele.

Remélhetőleg a jövő héten a Pünkösd kupán sikerül megszorítani a Kozármislenyt is.

Gratulálunk mindenkinek!

2019-05-26, Kozármisleny, Országos Serdülő Bajnokság, Regionális „A” csoport, utolsó forduló

Kozármisleny SE – Dunaújvárosi Sárkányok U14 101-48 (32-18, 24-12, 23-8, 22-10)

Pontsz.: Szűcs Ábel 18/3, Főfai-Kovács Kristóf 9, Kiss Benedek 9, Csernák Ádám 4, Simon Dávid 2, Szűcs Zétény 2, Horváth Zoltán 2, Rabi Dávid 2

Dunaújvárosi Sárkányok U14 – GYKSE Szekszárd 75-71 (15-22, 20-6, 24-25, 16-18)

Pontsz.: Kiss Benedek 20, Főfai-Kovács Kristóf 17, Szűcs Ábel 15/3, Simon Dávid 5, Horváth Zoltán 4, Szabó Vince 4, Csernák Ádám 4, Szűcs Zétény 2, Véner József 2, Illés Péter 2.

You must be logged in to post a comment Login