Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U17 fiú – Elődöntő

30 percen keresztül nagyon jól végeztük a feladatunkat, de az utolsó negyedben kihagyott a figyelmünk, amit már nem tudtunk feldolgozni.

Pontosan azt kaptuk, amit vártunk ettől a meccstől, egy nagyon szoros, fizikális meccset, ahol a koncentráció kulcsfontosságú lehet. Az első félidőben mindkét negyedet ők kezdték jobban, de mindkétszer higgadtak maradtunk és vissza tudtuk hozni a 10 pont körüli hátrányunkat. A harmadik negyedben aztán mi voltunk, akik irányítani tudtuk a meccset, de hiába az előny a pályán, a 10 kiharcolt faultot nem tudtuk pontra váltani (2/15 a büntetővonalról), így fej fej mellett haladva végül a hazai csapat fordulhatott 3 pontos előnnyel a záró etapra. Itt ismét a szentendreiek kezdtek jobban, mi pedig frusztrálttá váltunk és az első 3 negyeddel ellentétben már a be-bekiabáló szülőkkel kezdtünk el foglalkozni, nem pedig a pályán történtekkel, ami megadta a kellő magabiztosságot az ellenfelünknek és esélyt sem hagyva lezárták a mérkőzést.

A srácokat egy szó sem érheti, mert 1 hónapja nem edzenek együtt, mégis egységesebbek és szervezettebbek voltak, mint valaha, mindenki megtalálta, hogy hol és mikor kell segíteni a csapatot. Az utolsó negyedet természetesen máshogy is lehetett volna, de sajnos a 40 perc hibátlan figyelem egy teljes csodával ért volna fel, és az sem segített minket, hogy mindössze kétszer sikerült kintről betalálni. A vereség ellenére felemelt fejjel hagytuk el a pályát és már csak a bronzmeccsre és a további fejlődésre koncentrálunk.

Eredmény:

2023.05.27., Leányfalu
Szentendrei KSE – Dunaújvárosi Sárkányok U17 73-57 (21-21,14-14,18-15,20-7)
Csapat: Kuczka 22, Katona 12, Hollósi 8/3, Veres-Kovács 7/3, Verhóczki 6, Marsiske 2, Szabó, Daru, Kiss.

You must be logged in to post a comment Login