Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NBII. – kikaptunk, de előre léptünk

Újabb meccset kellett lejátszanunk Bognár Matyi nélkül, de úgy gondolom, hogy a fiatalok bebizonyították azt, amiről legutóbb szó volt: képesek kosárlabdázni ezen a szinten. A mérkőzés minden szempontból lépés volt előre. Gratulálunk az ellenfelünknek!

Jól kezdtük a meccset. Agresszív védekezéssel, szerzett labdákkal gyorsan dobtunk néhány kosarat leindításból. Az első félidőben végig vezettünk, volt, hogy 7 ponttal is, de pont a legvégén egy pár rövidzárlatnak „köszönhetően” csak 1 pontos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe. Gratulálok a fiúknak ezért a teljesítményért, szép támadó játékot mutattak be emberfogás ellen.

A szünetben megbeszéltük, hogy várható, hogy az ellenfél átáll zónára. Így is lett. A második félidőben ezért lelassult a játékunk, többet kellett vállalni kintről, és sajnos nekünk nem ment olyan jól, mint az első félidőben. Egyébként a támadó játékunk úgy gondolom, rendben volt továbbra is.

A másik dolog, amit a szünetben megbeszéltünk, hogy nem engedhetünk ennyi ziccert és támadó lepattanót az ellenfélnek, összpontosítsunk a saját kosarunk védésére, és ha távoli hármasokkal vernek meg, akkor kikapunk. Ezt a kockázatot vállaltuk, a kosarunkat jobban védtük, viszont az ellenfél jó ütemben osztotta ki a labdát, és extrán dobott kintről. Bármikor, amikor egy kicsit lefaragtunk a hátrányból, az ellenfél egy hármassal újra megtörte a lendületünket.

Semmi baj, mindenképpen javultunk az előző meccshez képest, és most az utolsó percig küzdöttünk, igyekeztünk kommunikálni, csapatként játszani; ez az előző hazai mérkőzésünkön nem sikerült jól. Nem szabad elfelejtenünk, hogy 18 éves, sőt, Ádám esetében 17 éves fiúkról van szó, akik 3 év múlva is még fiatal tehetségeknek fognak számítani.

Örültem, hogy Prétor Dávid és Véner József is értékes volt a csapatmunkában, amikor a kezdőket pihentettük. Az őszi szünet alatt dolgozunk a védekezésünkön, a szünet után pedig kedden megyünk Érdre.

Boda Gábor, edző

2023-10-27, NBII. Bajnokság, Közép/C csoport

Dunaújvárosi Sárkányok – Titán Farkasok 86-97 (29-24, 27-31, 13-20, 17-22)

Csapat: Csernák 18/6, Matucza 16/3, Katona 16/3, Rabi 15/9, Hajnal 11/9, Hoffmann 8, Véner 2, Viharos, Prétor

You must be logged in to post a comment Login