Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 fiú – kikaptunk zóna ellen

U16-os csapatunk vereséggel kezdte a versenyszakaszt. Gyenge első félidőnknek köszönhetjük ezt, ahol elsősorban a védekezésünk volt túl passzív. A második félidőben már sokkal agresszívabb védekezést mutattunk be, támadásban viszont nagyon sok helyzetet dobtunk mellé, mert az ellenfél behúzódott, és távoli dobásokra kényszerített minket. Ezt még sokat kell gyakorolnunk.

Zóna ellen bajban vagyunk. A játék jó, csak még nehezen dobjuk be kintről. Ez normális, hiszen a fiúk 14 évesek. Kicsit rossz érzés volt úgy veszíteni, hogy játékban nem voltunk rosszabbak.

Az ellenfél szerkezetileg nagyobb volt, egy évvel idősebbek talán, nem biztos. Viszont az tény, hogy három nagy emberük is volt, 195 cm körüliek, és végül a lepattanókban alul maradtunk.

Ami döntött, az volt, hogy az első félidőben 50 pontot engedtünk. A következő 18 percben már csak 20-at, és folyamatosan 12 és 8 pont között ingadozott a különbség, de akárhányszor megindulhattunk volna, a hármas mellé ment, és az utolsó két percben úgy döntöttünk, hogy elengedjük a meccset, hogy mindenki játszhasson. Hozzá kell még tenni, hogy 23 büntetőből 4-et dobtunk be csak.

Gyakorolnunk kell a dobásokat, illetve azzal az energiával kell folytatnunk a szezont, amivel a második félidőben léptünk pályára.

2019-10-26 Dunaújváros, Országos Kadet Bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok – Kanizsa KK 60-81 (12-28, 22-22, 14-9, 12-22)

Kezdők: Szűcs Á. 21/9, Kiss B. 7, Főfai-Kovács K. 13/3, Szemenyei L. 8/3, Simon D. 3/3. Cserék: Hajnal A. 2, Csernák Á. 6/6, Matucza Cs., Rabi D., Szabó V., Horváth Z.

You must be logged in to post a comment Login