Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U18 – Győzelemmel zártuk a szezont!

Az U18-as (junior) bajnokság utolsó fordulóján a Kozármisleny csapatát fogadtuk. Bár csak 3 ponttal győztünk, végig úgy éreztem, hogy mi vagyunk a jobb csapat, megérdemelten győztünk. A meccs egyetlen olyan pontja, amikor meginogtunk, a harmadik negyed vége volt, amikor zónára váltottak, és mi lassan alkalmazkodtunk.

A mérkőzést megelőző edzésen megbeszéltük a fiúkkal, hogy ezt a meccset „gálameccsnek” tekintjük. Eredménykényszer nincs (persze adjunk bele mindent), és mindenki kb. 20 percet fog játszani. A legnagyobb örömöm ebben a győzelemben az, hogy úgy győztük le a tabellában felettünk lévő csapatot, hogy ezt betartottuk.

Mindenki óriási dicséretet érdemel, és bár ezen a mérkőzésen is voltak a fegyelmezetlenséggel gondok, stabil teljesítményt nyújtottunk. A játékban csak a zóna elleni támadás volt (ismét) probléma; amíg emberfogás ellen játszottunk, teljes fölényben voltunk, úgy érzem.

Katona Kristófnak nem ment a dobás kintről, de betöréseiből rengeteg asszisztot osztott le, gratulálunk neki külön!

Szintén külön szeretnék gratulálni az „U18-as” osztagnak, akik rengeteget fejlődtek védekezésben, szuper teljesítményt nyújtottak!

2019-05-11, Országos Junior Bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok – Kozármisleny SE 85-82 (26-22, 29-23, 9-21, 21-16)

Kezdők: Csépányi 5, Bak 19/3, Katona 18, Orbán 2, Kőhalmi 5. Cserék: Szűcs 25/3, Molnár, Majdán 5/3, Talpai, Flaisz 6.

You must be logged in to post a comment Login