Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 – Ötödik forduló

Ha nem is hazai pályán – hisz akkor voltunk legutóbb a Gárdonyiban, amikor a két ellenfelünk – de Dunaújvárosban fogadtuk a Paksot és a Marcalit. A Marcalit legyőztük legutóbb, viszont a Pakstól 14 pontos vereséget szenvedtünk akkor.

Az elmúlt hónapban igen komoly edzésmunkát végeztünk robbanékonyság és koordináció terén, a 4 hétbe a szokásosnál kevesebb kosárlabda fért bele. De a gyerekek partnerek voltak benne, elmondtam, hogy mit és miért csinálunk, és néha szenvedve, vagy épp fogcsikorgatva, de minden feladatot megcsináltak, és úgy vélem, hogy így a forduló után már ők is tudják, hogy megérte.

A Paks ellen kezdtünk. És rosszul. Mindenki aludt, és valahogy meglepett volt, hogy a másik csapat  nem így tesz. Nem volt borzalmas a játék, a korábbi alkalmakhoz képest sokkal több lepattanó lett a miénk, de nem volt meg a tűz. Majd innentől folyamatosan javultunk, és egy végtelenül izgalmas utolsó negyed után a hosszabbításban végül felül tudtunk kerekedni az ellenen. Nagyon örültünk, de szeretném kihangsúlyozni, hogy a másik csapat is megérdemelte volna a győzelmet, valamint az én büszkeségem sokkal inkább a saját Csapatom folyamatosan erősödő győzni akarásából, és a helyenként már kifejezetten jónak mondható védekezéséből fakad. A győzelem csak hab a tortán.

A Marcali ellen az első negyedet még átengedte az örömmámor, aztán szépen lassan még egyszer mindenki felpörgött és megérdemelt magabiztos győzelmet arattunk, helyenként szép játékkal. Voltak speciális célkitűzések a mérkőzés előtt, amiből nem sikerült mindent elérni, de összességében kifejezetten elégedett vagyok a teljesítménnyel, és a hozzáállással, most van megint egy hónapunk, hogy újabb hibákat javítsunk ki. A csoport, JÖVÜNK!

 

Sárkányok U12 – Paksi Harcosok U12 63-59 (hosszabbítás után)(10-16,13-10,14-12,13-12)

Pontok: BJ Peti 20 p., Lengyel Zsombor 12 p., Kovács Szofi 9 p., Szíj Barnabás 6 p., Kifuth Anna 4 p., Kovács Léna 3 p., Mihók Mandula 3 p., Mudra Levente 2 p., Bósa Simon 2 p.,
Bíró Panna 2 p.

 

Sárkányok U12 – Marcali U12 72- 41 (14-15,27-12,15-8,16-6)

Pontok: Lengyel Zsombor 27 p., BJ Peti 12 p., Mihók Mandula 12 p., Mudra Levente 6 p., Kifuth Anna 6 p., Bíró Panna 5 p., Buzási Zalán 2 p., Kovács Léna 2 p., Bósa Simon 1p.

 

Molnár Tamás
edző

You must be logged in to post a comment Login