Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 fiú – Előselejtező

Idén először vezette be a szövetség, hogy minden csapatnak U14 korosztályban selejtezőt kell játszania. Fontos előírás volt a szövetség részéről, hogy minimum tíz fővel ki kell tudni állni, különben büntetést kap az egyesület. Ezúttal is köszönöm a szülőknek, hogy partnerek voltak ebben.

Első mérkőzés a tornán a Tata SE ellen kellett játszanunk, már reggel nyolc órakor. Mivel az ellenfél nem tudott kellő létszámban kiállni, így nyertük az előselejtező párharcát. A mérkőzést így is le kellett játszani. Sok fiúnak ez volt élete első hivatalos mérkőzése, kicsit izgultak is, ez látszódott az első negyedtől kezdve a meccs egészén. A fiúk becsülettel küzdöttek, de nagyon sok könnyű kosarat engedtünk, mert nem értünk vissza védekezni. Ezen még nagyon sokat kell dolgoznunk közösen.

TSE Basket- Dunaújvárosi Sárkányok SE 0-2   (90-29)

Pontok: Gózon Noé 8p; Bogáth Botond 8p; Werner Péter 7p; Márk Péter 2p;

 

Az előselejtező következő ellenfele a Győri KC/A csapata volt, akik kiemeltek voltak ebben a csoportban, csak az első körben lejátszott mérkőzés győztesével kellett játszaniuk. Talán a torna legerősebb csapata ellen nagyon jól kezdünk, ami az eredményen nem biztos, hogy látszik, de sokkal több energiát tettünk a védekezésbe, így rendezetlen védelem ellen tudtunk kosarakat szerezni. A második negyedtől kezdve szétnyílt az olló a két csapat között. Nekünk ez egy jó erőpróba volt, ami rávilágított miben kell fejlődni ebben a szezonban.

 

Győri KC/A- Dunaújvárosi Sárkányok SE 106-18

Pontok: Bogáth Botond 6p; Gózon Noé 6p; Werner Péter 4p; Áron Máté 2p;

 

Csányi Róbert

edző

You must be logged in to post a comment Login