Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11- úton felfelé

Nagy öröm, amikor egy egyesület bármelyik csapata sikert tud elérni, de talán a legnagyobb, ha ezt a legkisebbek teszik. És ha ezt még lehet fokozni, akkor az egymás utáni két veretlen tornagyőzelem ezt meg is teszi.

Az idei első tornán a DKKA Tigrisekkel találkoztunk, akiket korábban már le tudtunk győzni. Most sem volt ez másként, hozzájuk képest előrébb járunk.

DKKA- Tigrisek – Dunaújvárosi Sárkányok 32-59 (9- 15, 13- 16, 4- 14, 6-14)

Pontszerzők: Szélpál Milán 17 p., Sötéth Ádám 15 p., Kassai Dávid 13 p., Kiss Fanni 7 p., Hornyik Hanga 6 p., Dur Sándor Dogu 1 p.

A második mérkőzést a Fűzfő csapatával játszottuk. Kifejezetten nehéz mérkőzést vártam, nagyon hasonló képességű gyerekekből állnak, mint mi. Igen nehéz, küzdelmes, fej- fej melletti meccs volt, amiből a végére, ha minden igaz 8 pontos győzelmet arattunk. Sajnos nem sikerült a jegyzőkönyvet megtalálnom, de amint meglesz, pótolom az eredmény részt is. Lényeg, hogy tornagyőztesként csoportot léptünk, és új célokért küzdhetünk.

Második idei tornát hazai pályán rendezhettük. A rendszer szeszélyének köszönhetően ismét a Fűzfő lett az egyik ellenfelünk, melléjük névrokonunk a Várpalotai Sárkányok csapata érkezett. Az előjelek nem voltak kedvezőek, a gyerekek igen csak ”szeleburdiak” voltak a korábbi edzéseken, nem igazán tudtunk haladni. Nem tudtam, hogy mire számítsak a mérkőzéseken. A végeredmény ugyanakkor minden várakozásomat felülmúlta.

Elsőnek újfent a Fűzfővel játszottunk. Az első negyedben leléptük őket, és az utolsó 5 percet leszámítva végig jól védekezve és eredményesen támadva megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Dunaújvárosi Sárkányok – Fűzfői AK 46 – 35 (20- 2, 6- 8, 14- 7, 6- 18)

Pontszerzők: Sötéth Ádám 12 p., Kassai Dávid 12 p., Sarvajcz Dávid 10 p., Szélpál Milán 10 p., Hornyik Hanga 1 p., Székely Zsombor 1 p.

A második meccsen a Várpalotai Sárkányokkal mértük össze erőnket, akik ellen két fordulóval ezelőtt még nem lett volna esélyünk. A történethez az is hozzátartozik, hogy 9 emberrel tudtak csak jönni, és azok között is volt éppen felépült. Persze nálunk meg Kiss Fanni küzdött meg minden levegővételért.

A meccs maga fantasztikus volt. Nem volt nyoma megilletődöttségnek, mindenki a neki jutó időben maximálisan odatette magát, és hatalmas csapatmunkával, jó egyéni teljesítményekkel nyertük meg a tornát. Számomra nem maga a győzelem volt a legnagyobb öröm, hanem az, hogy 8 éves edzői pályafutásom alatt ez volt az első alkalom, hogy egy csapatom minden tagja a tőle általam elvárt teljesítményt tudta hozni, maximális akarással párosítva. Sötéth Ádám és Pölöskey András pedig átléptek valamiféle korlátot. Ez az egész csapat esetén bizony többet ér a győzelemnél és a torna első helyénél. Számomra ez egy hatalmas eredmény, és jó helyet fog elfoglalni a képzeletbeli dicsőségfalamon.

Dunaújvárosi Sárkányok – Várpalotai Sárkányok 70- 54 (23- 7, 6- 14, 26- 16, 15- 17)

Pontszerzők: Kassai Dávid 34 p., Sötéth Ádám 18 p., Sarvajcz Dávid 8 p., Szélpál Milán 5 p., Pölöskey András 4 p., Hornyik Hanga 1 p.

Molnár Tamás

edző

You must be logged in to post a comment Login